Περισσότερες από 100.000 θέσεις μηχανικών κενές στην Γερμανική βιομηχανία.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Γερμανική Οικονομία
Η ζήτηση για μηχανικούς στη Γερμανία συνεχίζει ν’ αυξάνεται. Το αποτέλεσμα είναι ότι -για πρώτη φορά- τον Φεβρουάριο του 2012, ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας για μηχανικούς ξεπέρασε τις 100.000 κατά 6 περίπου χιλιάδες: συνολικά δηλ., 105.700 κενές θέσεις εργασίας για μηχανικούς.
Το συνολικό κόστος για τις Γερμανικές επιχειρήσεις ξεπερνάει τα 8,5 δισ. ευρώ (σύμφωνα με εκτίμηση που δίνει έρευνα του Ινστιτούτου Επιχειρηματικών Ερευνών της Κολωνίας).

Τις πληροφορίες αυτές διαβάζουμε σε άρθρο της Bild (αν τα γερμανικά σας είναι καλά, διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο εδώ -η τέταρτη παράγραφος από το τέλος).

Αυτή την εποχή είμαστε λίγο “χαλαροί” από θέμα δουλειάς στην Ελλάδα. Μήπως πρέπει να τρέξουμε να δώσουμε ένα “χεράκι” στ’ αδέρφια μας τους Γερμανούς, που φαίνεται ότι το χρειάζονται?

Σημειώνουμε ότι η Γερμανία είναι μία από τις λίγες χώρες του Δυτικού κόσμου χωρίς από το νόμο καθορισμένες ελάχιστες αμοιβές. Δεν θέλουμε μ’ αυτό να πούμε ότι οι μηχανικοί αμοίβονται λίγο. Δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς αμοίβονται οι μηχανικοί στη Γερμανία, αλλά σίγουρα αμοίβονται καλύτερα από μηχανικούς σε άλλες χώρες όπου … κάθονται άνεργοι. Διαβάστε εδώ μία ενδιαφέρουσα θέση σχετικά με τις ελάχιστες αμοιβές.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger