Πάνω από 36.000 δικαιούχους «μαϊμού» έβγαλε η απογραφή επιδομάτων

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ενας στους 6 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων δεν πήγε να απογραφεί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Συγκεκριμένα από τους 240. 293 δικαιούχους επιδομάτων, δεν συμμετείχαν στη διαδικασία απογραφής οι 36. 294 ποσοστό περίπου 16%.

Οπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τα επιδόματα όλων αυτών «κόβονται» αυτομάτως από την 1η Απριλίου.

Από τα στοιχεία που έφερε πρόσφατα το Εθνος στη δημοσιότητα, πιο κραυγαλέα είναι η περίπτωση της Ζακύνθου, όπου 700 άνθρωποι λάμβαναν επίδομα τυφλότητας. Στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές προσήλθαν μόλις 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 είναι τυφλοί. Η κατάσταση ήταν γνωστή από το 2003, αλλά εκατοντάδες άνθρωποι συνέχισαν να επιβαρύνουν τα κρατικά ταμεία, χωρίς να δικαιούνται οικονομική στήριξη.

«Επιδημία» τυφλότητας αποκαλύφθηκε, επίσης, στο Ηράκλειο, τη Φλώρινα, την Καβάλα και τη Χίο, ενώ υψηλά ποσοστά βαριά αναπήρων καταγράφονται στην Κομοτηνή, τη Χαλκίδα, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger