Επιστολή Παπαγγελή για ανεργία......

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νίκος Παπαγγελής συναισθανόμενος το πολύ έντονο πρόβλημα ανεργίας που πλήττει την Στερεά Ελλάδα, το οποίο λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής για την περιοχή, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποστείλει την πιο κάτω επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κα Καλλιόπη Γερακούδη, τους Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά, καθώς και στο σύνολο των αιρετών εκπροσώπων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Λεβαδέων, σημειώνει ότι: «Η εδραίωση πλέον της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην πρώτη θέση ή στις πρώτες θέσεις από πλευράς ανεργίας στη χώρα, όπως έδειξε και η τελευταία ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μας αναγκάζει όλους να πάρουμε πρωτοβουλίες και να σηκώσουμε τη φωνή μας με ένταση, για την ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων απασχόλησης στη Στερεά Ελλάδα και κατά συνέπεια σε όλους του Δήμους.

Μόνο έτσι θα δώσουμε ουσιαστική βοήθεια και θα αμβλύνουμε τις συνέπειες της ανεργίας στις ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα και αυτές είναι οι νέοι, όπου ο ένας στους δύο πλέον δεν βρίσκει δουλειά, και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των άνεργων γυναικών, των άνω τω 45 ετών μακροχρόνια άνεργοι, των μονογονεϊκών οικογενειών, των αστέγων, εκείνων που πλήττονται από την φτώχεια κλπ.

Δυστυχώς η Στερεά Ελλάδα αντιμετωπίζεται ακόμη από τα Υπουργεία ως πλούσια περιοχή με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, ενταγμένη στο Στόχο 2 και τα προγράμματα που σχεδιάζονται και προκηρύσσονται από το Υπουργείο για την ενίσχυση της Απασχόλησης, μας δίνουν ελάχιστα σε σχέση με άλλες ισοδύναμες πληθυσμιακά περιφέρειες .

Επιβάλλεται λοιπόν ΤΩΡΑ:

1) Ο τετραπλασιασμός τουλάχιστον των κονδυλίων της Στερεάς Ελλάδας για τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης α) Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (ΤΟΠΕΚΟ) β) Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) γ) ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , για στοιχειώδη ανακούφιση των ανέργων της Στερεάς Ελλάδας και των άλλων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

2) Νέες προκηρύξεις προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών, αλλά και των μεγάλων εξαγωγικών επιχειρήσεων, με αυξημένα ποσοστά επιχορήγησης, όπως ισχύει και στις άλλες περιφέρειες της χώρας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΔΙΚΙΑ.

Μέχρι πότε θα πληρώνουμε τις λάθος πολιτικές του παρελθόντος;

Μέχρι πότε θα δεχόμαστε δείκτες και παραμέτρους που στρεβλώνουν την πραγματικότητα;»
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger