Το μπαλάκι... στους δήμους για την θέρμανση στα σχολεία-Είκοσι εκατ. ευρώ η επιχορήγηση των δήμων για τα σχολεία μέχρι στιγμής..

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τι απαντά ο υπουργός Εσωτερικών σχετικά με τις ελλείψεις θέρμανσης
«Με το ποσό των 100.000.000 ευρώ επιχορηγήθηκαν το 2011 οι δήμοι της χώρας για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, ενώ για το 2012 επιχορηγήθηκαν ήδη με το ποσό των 20.000.000 ευρώ» όπως ενημερώνει εγγράφως ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος είχε ζητήσει να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία, αλλά και στα στρατόπεδα, όπου έχει διακοπεί η θέρμανση.

Μάλιστα ο κ. Κοντογιάννης επικαλείται δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου σύμφωνα με την οποία «δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για την αγορά πετρελαίου για τα σχολεία της χώρας, επειδή με ευθύνη των δήμων δεν έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας και δεν έχουν κατανεμηθεί οι νέες πιστώσεις και τα χρηματικά υπόλοιπα».

Ο υπουργός διευκρινίζει, ειδικά για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολικών μονάδων, ότι το ποσό που αποδίδεται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί μέρος των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, οι οποίοι κατανέμονται κατ΄ έτος στους δήμους της χώρας, σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, κατόπιν σχετικής πρότασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων της Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger