Κοινό μυστικό στις ομάδες της Formula 1 ,οτι το Μπαχρέιν δεν θα δει σημαία εκκίνησης ..

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Όλο και πιο αληθοφανής φαντάζει η προοπτική αναβολής του Grand Prix στο Μπαχρέιν, τέταρτου γύρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula1.

Ηδη, οι ομάδες έχουν δημιουργήσει το δικό τους σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αγώνας δεν πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου, όπως αρχικά έχει ορισθεί.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στην χώρα και ο φόβος ότι οι διαδηλωτές ίσως χρησιμοποιήσουν το GP για να εκφράσουν παγκοσμίως την
αντίδραση τους απέναντι στο υπάρχον καθεστώς, έχουν θορυβήσει τον κόσμο της Formula 1.

Κυβερνητικοί παράγοντες επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες να κατευνάσουν λίγο το θόρυβο που έχουν ξεσπάσει, υποστηρίζοντας ότι τα πνεύματα θα ηρεμήσουν και πως ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. 

Από την άλλη πλευρά, ένα από τα κινήματα νεολαίας της αντιπολίτευσης του Μπαχρέιν, ο Συνασπισμός Νεολαίας της 14ης Φεβρουαρίου, εξέδωσε ανακοίνωση-προειδοποίηση προς τους χορηγούς, τους διοργανωτές και τους θεατές του αγώνα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook, αναφερόταν επίσης ότι οι διοργανωτές του αγώνα θεωρούνται μέλη του «αιματηρού και ποινικού βασιλικού συστήματος». 

Εκπρόσωπος πάντως της βασιλικής οικογένειας συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το GP θα γίνει κανονικά παρά τις προειδοποιήσεις και τους φόβους που εκφράζονται. «Η μόνη ανησυχία που έχουμε είναι ότι ένα τόσο δημοφιλές άθλημα χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο από τους βίαιους διαδηλωτές. Μπορώ να διαβεβαιώσω τους φανατικούς φίλους του σπορ ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά».

Ταυτόχρονα η FIA δείχνει να εμπιστεύεται την κρίση των τοπικών αρχών και να αποδέχεται τις διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας. Εξακολουθεί ωστόσο να παρακολουθεί από πολύ κοντά την κατάσταση προτού λάβει μια τελική απόφαση, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο Reuters.

Παράλληλα, οι ομάδες έχουν λάβει τα δικά τους μέτρα για να είναι προετοιμασμένες σε περίπτωση αναβολής του αγώνα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, έχουν ήδη δώσει στο προσωπικό τους δύο ζεύγη εισιτηρίων, ένα να ταξιδέψουν αεροπορικώς από την Κίνα στο Μπαχρέιν και το δεύτερο να επιστρέψουν στη χώρα διαμονής τους.

Το θέμα πάντως αναμένεται να συζητηθεί πιο διεξοδικά από τους επικεφαλής των δώδεκα ομάδων και τους εκπροσώπους της FIA σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Κινέζικου GP, το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger