Συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Κεντρικής Ελλάδας "ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ" της Άριας Αγάτσα..

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Είναι το πρόσωπο που «τάραξε» τα πολιτικά νερά στη Βοιωτία και στην Ελλάδα όσο περισσότερο άλλο πολιτικό πρόσωπο σ` αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο. Είναι η Βουλευτής που «κέρδισε» με τις θέσεις του ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και την κάλεσε μαζί του! Είναι η κα Άρια Αγάτσα, Υποψήφια και πάλι στις εκλογές της 6ης Μαϊου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας, μια
δυναμική και δραστήρια γυναίκα, μια αγωνίστρια μητέρα, μια συνάδελφος δημοσιογράφος που τόλμησε να σπάσει τις κομματικές γραμμές! 


κα Αγάτσα, αναμφίβολα είστε το πρόσωπο που έχετε συγκεντρώσει πάνω σας όλο το ενδιαφέρον της σύντομης αυτής περιόδου. Πως νοιώθετε στο νέα σας πολιτικό περιβάλλον;


Καταλαβαίνω την έκπληξη που εκφράζετε και που εκφράζει ο συμπολίτης μας. Σας μιλάω καθαρά. Οι μέρες που ζούμε είναι διαφορετικές. Έχουμε περάσει σε άλλη φάση. Πρέπει να βλέπουμε κατάματα τη νέα κατάσταση. Η προσκόλληση στο παρελθόν σημαίνει ακινησία. Έτσι σκέφθηκα και έχω την ευθύνη της απόφασής μου. Οι συμπολίτες μου θα με κρίνουν. Νοιώθω καλά στα νέο μου πολιτικό περιβάλλον, αν και αμήχανα στην αρχή, νοιώθω σωστά. Εξάλλου, οι σχέσεις διαμορφώνονται σιγά-σιγά. Και αυτό βλέπω να συμβαίνει.

Ήταν μια πολιτική απόφαση που ξάφνιασε και λογικά την κοινή γνώμη. Θέλετε να μας δώσετε το παρασκήνιο της απόφασή σας να προσχωρήσετε στη Νέα Δημοκρατία;

Και βέβαια ξάφνιασε. Και αυτονόητα ξάφνιασε. Όμως, όπως σας είπα οι καιροί έχουν αλλάξει. Πρέπει να ξεφύγουμε από το άκαμπτο κομματικό σύστημα. Να κοιτάμε μπροστά. Με ρωτάτε για το παρασκήνιο. Αν εννοείτε κάποια κρυφή ή μυστική συνεννόηση, θα σας απογοητεύσω. Δεν υπήρξε. Μια πολιτική εκτίμηση έκανα, όπως εγώ έκρινα ότι είναι περισσότερο συμφέρον για τον τόπο μου. Μπορεί να σας φανεί τετριμμένη έκφραση αλλά εγώ θα σας το πω: Δεν συμμετέχω στην πολιτική για τον εαυτό μου. Και από την πλευρά της Ν.Δ. που με υποδέχθηκε μια πολιτική εκτίμηση έγινε επίσης. Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και ξέρετε τις σχετικές ανακοινώσεις. Όλα έγιναν δημόσια.

Θεωρείτε πλέον ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν ποια μεγάλες πολιτικές διαφορές;

Ασφαλώς σήμερα οι μεγάλες πολιτικές διαφορές που παρελθόντος δεν υπάρχουν πια. Δεν έχουν νόημα. Νόημα έχει σήμερα να επιχειρεί να κάνει κανείς κάτι, να φέρνει αποτέλεσμα, να οδηγεί σε λύσεις.
Θεωρώ ότι στις σημερινές συνθήκες η Ν.Δ. αυτό ακριβώς μπορεί να φέρει. Και αυτό είναι σημαντικό. Και αυτό προέχει.

Μέσα στο ψηφοδέλτιο της Βοιωτίας, η φωνή σας σε ποια κέντρα αποφάσεων θέλετε να ακουστεί;

Δεν θέλω να ακουστεί από κανένα συγκεκριμένο κέντρο. Από τους πολίτες της Βοιωτίας θέλω να ακουστεί. Όλους. Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στη Βοιωτία πάντοτε σε ανοιχτή συζήτηση με τους συμπολίτες μου και μέσα από την Αυτοδιοίκηση και μέσα από τη Βουλή. Και όπως κάνω πάντα και στην προεκλογική αυτή περίοδο θα επικοινωνήσω μαζί τους όσο ευρύτερα και όσο πιο ανοιχτά γίνεται.


Είστε αυστηρός κριτής του εαυτού σας όσον αφορά την προηγούμενη κοινοβουλευτική σας θητεία; 

Θεωρώ ότι τα δυόμισι χρόνια της βουλευτικής μου θητείας έκανα πράγματα για τη Βοιωτία. Έδωσα μάχη για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών του νομού με πολλές παρεμβάσεις ώστε να καταδειχτεί περίτρανα -με δημόσια πορίσματα- ότι τα Βοιωτικά προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή και εξαιρετικής ποιότητας. Υπερασπίστηκα με κάθε τρόπο την δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος ως μέλος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής με πολλές και ποικίλες δράσεις ,όπως τη σύγκλιση Ειδικής Επιτροπής στη Βουλή για την εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού και γενικά υπερασπίστηκα το δικαίωμα των πολιτών σε όλη τη Βοιωτία να ζουν σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ έθετα διαρκώς το θέμα της διαχείρισης τών υδάτινων πόρων στο νομό με ορατά αποτελέσματα. Στα θέματα Πολιτισμού, έκανα προσωπικό αγώνα για την ανάδειξη των περιοχών με αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον του Νομού , ώστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και οικονομικής ανάκαμψης της Βοιωτίας.(πχ ανάδειξη ευρύτερης περιοχής Παρνασσού, αρχαιολογικές περιοχές Θήβας, Θεσπιών, Πλαταιών, Ορχομενού ,κοιλάδας των Μουσών, κήπους Αλιάρτου κλπ).Υπερασπίστηκα με σθένος την διατήρηση της καλύτερης δυνατής παροχής υπηρεσιών σε όλο το νομό, όπως νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες . Μεγάλο αγώνα έδωσα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως πχ Λάρκο, Πετζετάκι, ΕΑΒ κ.α. Πάλεψα για τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός και εκτός Ελλάδας ακόμα και με ομιλίες στον Ο.Η.Ε. Μάχες σε δύσκολες εποχές έδωσα για τον αθλητισμό και τη νέα γενιά με πολλές παρεμβάσεις κι αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων ,όπως πχ το κολυμβητήριο της Λιβαδειάς.
Δεν μπορώ να πω ότι τα έκανα όλα τέλεια. Προσπαθώ πάντα να είμαι αυστηρός κριτής του εαυτού μου. Και στη δύσκολη απόφαση που πήρα, πιστέψτε με, βασανίστηκα και δοκιμάστηκα.

Τι θα θέλατε να συμβεί μετά την 6η Μαΐου 2012;

Αυτό που έχει αξία είναι να προχωρήσουμε τα πράγματα. Η Ελλάδα να κινηθεί. Να βγει από την κρίση. Και στη Βοιωτία να δώσουμε τις λύσεις που μπορούμε και τις ευκαιρίες που δικαιούται. Με τις μικρές μου δυνάμεις αυτό που θέλω να πω και σε σας και στους συμπολίτες μου είναι ότι σε αυτό στρατεύομαι.


Πηγή:orchomenos-press.blogspot
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger