ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καμία εργασία για τις εκλογές...

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012


Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία δεν αποκλείεται να εμφανιστούν την ερχόμενη Κυριακή. Αιτία; Η εκλογική αποζημίωση την οποία ζητά για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της να απέχουν από οποιαδήποτε άλλη εργασία πέραν των συνηθισμένων καθηκόντων τους.
Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει την υπό έκδοση κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι που δικαιούνται την εκλογική αποζημίωση περιορίζονται στους 6.500 σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει, «το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης (ικανοποιητικό ύψος 400 ευρώ), αλλά ο περιορισμός των δικαιούχων εργαζομένων, αναλογεί ένας εργαζόμενος για κάθε 3 εκλογικά τμήματα, δείχνει ότι το μόνο που επιδιώκει (η κυβέρνηση) είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η διάσπασή τους».
Για τους παραπάνω λόγους καλεί τους εργαζομένους στους ΟΤΑ να απέχουν -και αύριο Πρωτομαγιά- από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων.
Ζητεί επίσης να μην εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των Δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.
Τέλος, ζητεί να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger