Καταγγελία του Ε.ΣΥ.Ν Παράρτημα Βοιωτίας

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» ,το οποίο έχει περάσει από τη αρμόδια επιτροπή της Βουλής και προσωρινά «πάγωσε» η ψήφισή του από την ολομέλεια, μετά από τις έντονες αντιδράσεις φορέων, επιστημόνων που εργάζονται στο χώρο της απεξάρτησης και τη λαϊκή κατακραυγή, αλλά και εν όψει της προεκλογικής περιόδου για ευνόητους λόγους.
Με το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά νομιμοποιείται η χρήση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με το πρόσχημα «να μη μπαίνει ο χρήστης φυλακή» Την ίδια στιγμή όμως, που πράγματι ο χρήστης δεν πρέπει να πηγαίνει φυλακή, αλλά να οδηγείται στην θεραπεία και την απεξάρτηση – η απεξάρτηση, η κοινωνική επανένταξη, ακόμη και η πρόληψη παραδίδεται στους ιδιώτες για να θησαυρίσουν εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και ενισχύεται η προώθηση των υποκατάστατων από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Η παραπάνω, άκρως επικίνδυνη εξέλιξη στοχεύει, στο μυαλό και την ψυχή της νεολαίας , στη χειραγώγηση των νεανικών συνειδήσεων. Αναγνωρίζουν στη νεολαία το «δικαίωμα» στη χρήση και την «αυτοπροσβολή» όταν έχουν σβήσει από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην Εργασία, στην Υγεία, στη Μόρφωση, στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό.
Ως παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) χαιρετίζουμε τους δεκάδες φορείς και τα σωματεία που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας, πήραν αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου «Κώδικας Ναρκωτικών» και με πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημερώνουν για το αντιδραστικό και επικίνδυνο για τη νεολαία και το λαό περιεχόμενο του νομοσχεδίου αθώωσης, απελευθέρωσης και διάδοσης των ναρκωτικών.
Καταγγέλλουμε στο λαό της Λιβαδειάς, τη στάση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Παπαγγελή, που συστηματικά και μεθοδευμένα αρνούνται να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τη μια έλλειψη ενημέρωσης για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, την άλλη έλλειψη απαρτίας (με απουσία των δικών του συμβούλων στην ειδική συνεδρίαση που δεν έγινε ποτέ) και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ την βεβαιότητα ( ; ) ότι «δεν πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή» (αν και είναι γνωστό ότι παραμένει στα συρτάρια για να εμφανισθεί με την ίδια μορφή μετά τις εκλογές), εμπαίζει κυριολεκτικά, καθώς δεν έχει το θάρρος να πάρει σαφή θέση. Να πει «ναι, συμφωνώ με το νομοσχέδιο» όπως άλλωστε συμφωνεί με όλες τις κεντρικές επιλογές του κόμματός του και της κυβέρνησης που υπηρετεί.
Καλούμε τους νέους και τις νέες, όλους τους συμπολίτες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν όσους ανοιχτά ή καλυμμένα υπερασπίζονται το βαθιά αντιδραστικό νομοσχέδιο.
Εμείς δεν εφησυχάζουμε, δε σταματάμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα.
Το αντιναρκωτικό κίνημα, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης και τα προγράμματα θεραπείας , οι γονείς, οι άνεργοι,οι νέοι, οργανωμένα πρέπει να αντιδράσουν με κάθε τρόπο για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για την ικανοποίηση των λαικών αναγκών. Είναι αγώνας για τη ζωή .
Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Καμία αποδοχή του διαχωρισμού τους σε «σκληρά» και «μαλακά»
Όχι στην νομιμοποίηση της χρήσης
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΡΑ!!
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger