Τέτοιες δηλώσεις του Σόιμπλε εξυπηρετούν και ισχυροποιούν Τσίπρα

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Σόιμπλε: "Ήμασταν πολύ γενναιόδωροι, μπορούμε και χωρίς εσάς..."

Την ώρα που κάποιοι στην Αθήνα καλλιεργούν την αίσθηση πως το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, μετά την εκλογή Ολάντ, οι έλληνες ευρωβουλευτές έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Προχθές, δύο ισπανοί του σοσιαλιστικού κόμματος έπιασαν την Άννυ Ποδηματά και διαμαρτυρήθηκαν. "Μα τι κάνετε; Θα μας πάρετε όλους στο λαιμό σας"! Η διαμαρτυρία αφορούσε στην αδυναμία των κομμάτων στην Ελλάδα να σχηματίσουν κυβέρνηση. και στις επιπτώσεις της αστάθειας που προκαλεί η Ελλάδα στα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Μαδρίτη. Αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν πολλά και κάθε ημέρα. Και αν αυτά είπαν οι ισπανοί σοσιαλιστές, μπορεί κανείς να φανατστεί τι λένε οι ευρωβουλευτές από τις χώρες με τα τρία "Α". 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, τα οποία μπορεί κανείς να τα συμπυκνώσει στον εξής ένα: η Ένωση θα χρηματοδοτεί μόνο το ελληνικό χρέος, θα προκληθεί ασφυξία στην αγορά και τελικά η Αθήνα θα ζητήσει μόνη της την έξοδο από το ευρώ. Γιατί, πολύ απλά, σε μία τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει μόνη της μισθούς και συντάξεις. Κάτι που δε μπορεί να κάνει, καθώς ο προϋπολογισμός έχει ακόμη πρωτογενή ελλείμματα. Δηλαδή, βγάζουμε λιγότερα από όσα χαλάμε, ανεξαρτήτως των παλαιών δανείων. Δηλαδή, ακόμη και να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα παλαιά δάνεια, πάλι θα πρέπει να γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Ένα σημείο το οποίο, παραδόξως, δε φωτίστηκε στην προεκλογική περίοδο.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί είναι και οι νέες δηλώσεις του πολύ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας» υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Rheinische Post, όπου και επισημαίνει ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια μάθαμε πολλά και εγκαταστήσαμε μηχανισμούς προστασίας. Ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχει μειωθεί. Η Ευρωζώνη στο σύνολό της είναι πιο ανθεκτική» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε και καλεί για μία ακόμη φορά την Ελλάδα να υλοποιήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της.

«Τα κράτη της Ευρώπης και οι ιδιώτες πιστωτές ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι προς την Ελλάδα. Κάναμε ό,τι είναι δυνατό. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι από την πλευρά της πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Είναι επικίνδυνο να παραπλανάς τους πολίτες λέγοντάς τους ότι υπάρχει άλλος, πιο εύκολος δρόμος, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να εξυγιανθεί, αποφεύγοντας κάθε σκληρό μέτρο. Αυτό είναι ανοησία» καταλήγει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger