ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Αρ. Πρωτ.: 10/3-5-2012
Θέμα: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Συνάδερφοι,
Βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 724/2-5-12 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ- ΟΤΑ  απαντώντας σε όσους επιχειρούν να υπονομεύσουν την απόφαση αποχής των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των εκλογικών αποτελεσμάτων επισημαίνεται ότι:
1.Οι 6.500 περίπου εργαζόμενοι, αριθμό που ανακοίνωσε ως δικαιούχους η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών για την Ειδική Εκλογική Αποζημίωση (400,00 ευρώ), σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της εκλογικής διαδικασίας.
2.Η αναλογία ένας εργαζόμενος για κάθε τρία εκλογικά τμήματα είναι αδύνατο να εφαρμοσθεί. Κι αυτό γιατί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την εύρυθμη και σωστή εκλογική διαδικασία όσο και για τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν σε αυτή. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί η κοινή Υπουργική Απόφαση.
3.Αυτοί που ανακοίνωσαν το ύψος του ποσού της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και τον αριθμό των δικαιούχων, φαίνεται πώς δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να καταγράψουν τις ανάγκες των εκλογών και το προσωπικό που απαιτείται για την κάλυψή τους. Αναφέρθηκαν σε έναν αριθμό εργαζομένων που απλά βόλευε τον οικονομικό τους προγραμματισμό, βάζοντας σε κίνδυνο όλη την εκλογική διαδικασία μεταφέροντας τη δική τους πολιτική ευθύνη στους Δήμους και τους εργαζόμενους.      
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνηγορήσει σε μία κυβερνητική απόφαση που διαχωρίζει και διασπά το προσωπικό. Καταγγέλλει τέτοιου είδους πρακτικές και «παιχνιδάκια» της τελευταίας στιγμής σε βάρος όσων πραγματικά απασχολούνται στη διαδικασία των εκλογών.
Συμφωνεί στην απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία που σχετίζεται με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων, όπως επίσης στο να μην εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των Δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντα τους.
Το Δ.Σ.edv
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger