Θεϊκός Alonso σε έναν απίστευτο αγώνα στο GP Ευρώπης

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012


Κόντρα σε όλους και σε όλα ο εκπληκτικός Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου εντός έδρας στο σιρκουί του λιμανιού στη Valencia και να κερδίσει για πρώτη φορά στο Grand Prix Ευρώπης.
Να σημειώσουμε ότι για το 2012, ο Fernando Alonso με τη Ferrari είναι και ο πρώτος πιλότος έπειτα από 8 αγώνες που σπάει το σερί των διαφορετικών νικητών και παίρνει μια μικρή ανάσα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος αφού είδε και του δύο κοντινούς του αντιπάλους (Vettel με Red Bull και Hamilton με McLaren) να εγκαταλείπουν τον αγώνα χωρίς φυσικά κανένα βαθμό στις αποσκευές τους... Έτσι έπειτα από το Grand Prix στην Ισπανία ο Alonso ηγείται του πρωταθλήματος με 111 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο Webber με 91 βαθμούς, ο Hamilton με 88 και ο Vettel με 85.
Αυτός ο αγώνας είναι και ο καλύτερος μακράν που έχουμε δει στο σιρκουί της Valencia και το βάθρο πίσω από τον Alonso συμπλήρωσαν ο εξαιρετικός Kimi Raikkonen με Lotus και ο εκπληκτικός από κάθε άποψη Michael Schumacher με Mercedes. Ο γερόλυκος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής να πούμε ότι με αυτό το βάθρο συμπλήρωσε τα 155 στην καριέρα του και φυσικά αυτό ήταν το πρώτο του έπειτα από την επιστροφή του στη Formula 1. Ο Schumi είχε ανέβει τελευταία φορά σε πόντιουμ στην Κίνα πίσω στο 2006, οπότε και σημείωσε την τελευταία του νίκη.
Αυτή λοιπόν ήταν η 29η νίκη του Fernando Alonso στην καριέρα του, ο οποίος κόντρα σε όλα τα στατιστικά και τις προβλέψεις που θέλουν νικητή στη Valencia μόνο ανάμεσα σε όσους ξεκινάνε από τις πρώτες θέσεις του grid έκανε για μία ακόμα φορά επίδειξη πρωταθλητισμού και απέδειξε περίτρανα καταρχήν ότι είναι μια... Ferrari από μόνος του, κατά δεύτερον ότι ίσως τα δύο μόνο πρωταθλήματα μέχρι στιγμής να τον αδικούν και κατά τρίτον δικαιώνει με πανηγυρικό τρόπο όλους όσοι τον θεωρούν αυτή τη στιγμή τον καλύτερο πιλότο στο grid της Formula 1. Σε μια πίστα που τα τελευταία δύο χρόνια και μέχρι μάλιστα χθες έκανε... πάρτι ο Vettel παίρνοντας την τρίτη συνεχόμενη pole position στην Valencia, ο Ισπανός της Ferrari έκανε μία από τις σπουδαιότερες νίκες στην καριέρα του και φυσικά τους χιλιάδες συμπατριώτες του στη Βαλένθια να παραληρούν, εφόσον έπειτα και από την πρόκριση της Εθνικής τους ομάδας στα ημιτελικά του Euro 2012 χθες το βράδυ με πρωταγωνιστή εκεί έναν συνονόματό του (τον Xabi Alonso της Real Madrid), πλέον οι Ισπανοί ζούνε ένα από τα καλύτερα σαββατοκύριακα της ζωής τους. Ο Fernando Alonso λοιπόν ξεκινώντας από την 11η θέση κατάφερε να πάρει μια νίκη, την οποία μετά τις κατατακτήριες του Σαββάτου δεν περίμενε κανείς.
Από την 5η θέση ξεκίνησε ο εξαιρετικός για ακόμα μια φορά Kimi Raikkonen, πήρε τη 2η θέση και επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την ταχύτητα της Lotus. Αν μάλιστα δεν είχε πρόβλημα με τον εναλλάκτη το μονοθέσιο του ομόσταυλού του, τότε ίσως να μιλούσαμε και για δύο Lotus στο βάθρο του GP Ευρώπης για το 2012. Δυστυχώς όμως ο Romain Grosjean αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λίγο πριν το τέλος του αγώνα.
Ιστορικές στιγμές έζησαν όμως και στη Mercedes, με τον Michael Schumacher να είναι 3ος και να ανεβαίνει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στη Formula 1 και για 155η στην καριέρα του! Να πούμε μάλιστα ότι και ο Schumacher ξεκίνησε από τη 12η θέση του grid και κάνοντας έναν πολύ καλό και σταθερό αγώνα μπόρεσε τελικά να δει το πρώτο βάθρο της... νέας του καριέρας.
Οι εκπλήξεις όμως στο καλύτερο μακράν Grand Prix που έχουμε δει στο σιρκουί της Valencia δεν σταμάτησαν εκεί. Ενώ στην αρχή έδειχναν όλα αρκετά εύκολα για τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel ο οποίος έφυγε μπροστά και οδηγούσε τον αγώνα έχοντας χτίσει διαφορά άνω των 19" από τους διώκτες του, στον 27ο γύρο όλα ξεκίνησαν από την αρχή. Μια σύγκρουση του Jean-Eric Vergne με την Toro Rosso με τον Heikki Kovalainen με την Caterham γέμισε την πίστα με διάφορα συντρίμμια. Οι αγωνοδίκες έβγαλαν στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας για να καθαριστεί το οδόστρωμα και οι διαφορές μηδενίστηκαν. Οι πρωτοπόροι έσπευσαν στα pit για να κάνουν το τελευταίο τους pit stop -όλοι τη μεσαία γόμα- και να είναι έτοιμοι για την επανεκκίνηση. Μεγάλος χαμένος για ακόμα μία φορά ήταν ο Lewis Hamilton, καθώς στο pit stop του όλα πήγαν στραβά (δεν δούλεψε ο γρύλος) και έχασε πολύ χρόνο και 3 θέσεις, πέφτοντας στην 6η, πίσω από τους Alonso και Raikkonen.
Στην επανεκκίνηση ο Sebastian Vettel κράτησε την πρώτη θέση αλλά πίσω του o Fernando Alonso έκανε άλλη μία επίδειξη ταλέντου και αποφασιστικότητας, προσπερνώντας με εκπληκτικό τρόπο τον Romain Grosjean για να του πάρει τη 2η θέση. Προτού μάλιστα ολοκληρωθεί ο γύρος ο Alonso βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα, όταν ο Sebastian Vettel αναγκάστηκε να σταματήσει στην πίστα λόγω βλάβης στο ηλεκτρικό σύστημα του μονοθεσίου. Πιο πίσω ο Lewis Hamilton πέρασε τον Kimi Raikkonen και ανέβηκε 3ος, ενώ και οι δυο τους είχαν μπροστά τους τον Ricciardo, ο οποίος είχε βρεθεί πολύ ψηλά στο SC γιατί δεν είχε μπει στα pit.
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα το ζητούμενο ήταν η διατήρηση των ελαστικών μέχρι την καρό σημαία. Στους τελευταίους γύρους η Valencia κόντεψε να βουλιάξει. Οι Ισπανοί έβλεπαν τον Fernando Alonso να παίρνει μια τεράστια νίκη. Είδαν επίσης τον Raikkonen να περνά τον Lewis Hamilton και να παίρνει τη 2η θέση. Τα ελαστικά του Hamilton είχαν «τελειώσει» και ο Pastor Maldonado τον έφτασε και προσπάθησε να τον περάσει. Οι δύο τους είχαν μια τρομακτική μάχη τροχό με τροχό και δεν απέφυγαν τη σύγκρουση, που έστειλε τη McLaren στη μπαριέρα και τη Williams χωρίς πτέρυγα στη 10η θέση. Μεγάλη ατυχία για τον Hamilton, που πάλεψε μέχρι το τέλος.
Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Mark Webber, που ξεκινώντας από τη 19η θέση τερμάτισε στην 4η. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Nico Hulkenberg με Force India, Nico Rosberg με Mercedes, Paul di Resta με Force India, Jenson Button με McLaren, Sergio Perez με Sauber και Pastor Maldonado με Williams.
Επόμενος αγώνας στη Μεγάλης Βρετανία στην πίστα του Silverstone το τριήμερο 6-8 Ιουλίου.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger