Να με ποιο όπλο (BUK M2),κατέρριψαν οι Σύριοι το τουρκικό RF 4

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Με τους ρωσικής κατασκευής μεσαίου βεληνεκούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Buk-M2 ( SA-11 τους λένε στο ΝΑΤΟ ) που πρόσφατα πήραν από τη Μόσχα,έριξαν οι Σύριοι του τουρκικό RF 4. 

Με βεληνεκές 14 χιλιoμέτρων και ταχύτητα 3 Mach,ο εγκλωβισμός και η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους δεν ήταν δύσκολη υπόθεση.

Το ισραηλινό Debkafiles υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται τα συστήματα αυτά να τα χειρίζονται Σύριοι υπό τις οδηγίες Ρώσων εκπαιδευτών ,αφού είναι πολύ αμφίβολο αν η εκπαίδευση των σύριων έχει ολοκληρωθεί.

Το ίδιο δημοσίευμα θυμίζει ότι οι Τούρκοι είχαν συμφωνήσει για την αναβάθμιση των RF 4 που προέβλεπε και συστήματα αυτοπροστασίας και αντιμέτρων με το Ισραήλ.Ο τσακωμός όμως με αφορμή το Mavi Marmara,άφησε την αναβάθμιση στη μέση.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίτζ δήλωσε σήμερα ότι το RF 4 που καταρρίφθηκε από τη Συρία “δεν ήταν ένα πολεμικό αεροπλάνο, αλλά ένα αεροσκάφος αναγνώρισης”. (κατασκοπευτικό δηλ. εξ ου και το δικαίωμα κατάρριψης.Αν ήταν μαχητικό 1ον δεν θα ήταν μόνο του και 2ον θα γίνονταν απογειώσεις σύριων μαχητικών για αναχαίτιση...)

Επειδή κανείς δεν θέλει να θέσει υπό αμφισβήτηση την …ευφυία του τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού,ας του πει κάποιος ότι τέτοιου είδους ανοησίες δεν βοηθούν αυτές τις ώρες.

Η Τουρκία είναι σε δύσκολη θέση και το να λένε αξιωματούχοι ότι το RF 4 πέταγε στα παράλια της Συρίας μεταφέροντας…μήνυμα ειρήνης,δείχνει απλά σε πόσο μεγάλο πανικό βρίσκονται.

Λεονταρισμοί Γκιούλ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε σήμερα πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό,τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο αυτό θα γίνει.
"Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε κάτι τέτοιο, ό,τι είναι αναγκαίο θα γίνει", επισήμανε ο Γκιούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Ο τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα πως η Άγκυρα είχε τηλεφωνική επαφή με τη Δαμασκό για το επεισόδιο και πως θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.
Ο Γκιούλ επισήμανε επίσης πως το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε προχτές Παρασκευή είναι πιθανόν να παραβίασε για μια στιγμή(!) το συριακό εναέριο χώρο εξαιτίας της μεγάλης του ταχύτητας.
"Όταν σκέφτεται κανείς την ταχύτητα με την οποία πετούν πάνω από τη θάλασσα, είναι πιθανόν να περνούν τα σύνορα για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα", τόνισε ο Γκιούλ και πρόσθεσε πως αυτό δεν δείχνει "κακή πρόθεση".
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger