Μειώνονται τα τέλη τερματισμού κλήσεων σε κινητά

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προχωρά σε δραστική μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων σε κινητά τηλέφωνα, που κατά συνέπεια θα μειώσει και τις τιμές κλήσεων προς κινητά, με το νέο Σχέδιο Μέτρων που εξέδωσε και κοινοποίησε στην Κομισιόν, υλοποιώντας σχετική κοινοτική Οδηγία.

Οι μειώσεις των τελών τερματισμού κλήσεων αφορά τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, Cosmote, Vodafone-Παναφον και Wind και σύμφωνα με την ΕΕΤΤ ορίζονται, ως πάροχοι με Σημαντική Ισχύ στη σχετική Αγορά.

Στο Σχέδιο Μέτρων προτείνονται σημαντικές μειώσεις των τελών τερματισμού σε κινητά δίκτυα μέχρι και 80% σε διάστημα οκτώ μηνών. 

Η σταδιακή μείωση θα αρχίζει από τον άλλο μήνα και από 4,95 ευρωλεπτά που θα είναι το Τέλος Τερματισμού κλήσης, θα φτάσει τα 1,03 ευρω-λεπτά τον Απρίλιο του 2013, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των μειώσεων.

Η προτεινόμενη ρύθμιση εκτιμάται, ότι θα επιφέρει και συνολική μείωση των τιμών κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα, προς όφελος του καταναλωτή. 

Ειδικότερα, για το δίκτυο του ΟΤΕ, το οποίο βρίσκεται υπό ρύθμιση, η μείωση της τιμής των κλήσεων προς κινητά θα ξεπερνά το 45%, γεγονός που θα εξοικονομήσει για τους συνδρομητές περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2013.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger