Τριπλό "χαστούκι" από Fitch στις ισπανικές τράπεζες

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Ο οίκος Fitch υπολογίζει ότι το ποσό που θα χρειαστούν οι ισπανικές τράπεζες μπορεί να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας από Α σε ΒΒΒ, αφήνοντας ανοικτό τον δρόμο και για "νέα υποβάθμιση στη διάρκεια του ερχόμενου 12μηνου", δεδομένου ότι παράλληλα διατύπωσε σήμερα και "αρνητική προοπτική" για την ισπανική οικονομία.

Παράλληλα, τοποθέτησε μεταξύ τουλάχιστον 50--πιθανότατα όμως 60--έως όμως και 100 δισεκατομμυρίων ευρώ τα κεφάλαια, που θα χρειαστούν οι ισπανικές τράπεζες για να ανακεφαλαιοποιηθούν μετά την 'έκρηξη' της φούσκας από την αγορά ακινήτων στο τέλος του 2008 και τις επισφάλειες που αυτή έκτοτε σώρευσε στους τραπεζικούς ισολογισμούς.

Κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να εκτοξεύσει το ισπανικό κρατικό χρέος στο 95% του ΑΕΠ στη διάρκεια του 2015, ενώ από σήμερα μέχρι ένα μεγάλο τμήμα του 2013 υποχρεώνει τη βύθιση της οικονομίας της χώρας σε κύκλο ύφεσης, προέβλεψε ακόμα ο ίδιος αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

"Κάποια στιγμή το 2013 θα αρχίσει μια μέτρια ανάκαμψη" για την ισπανική οικονομία, προβλέπει στη σημερινή έκθεσή του ο Fitch.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger