"Ελληνικές βραδιές" στην Πλατεία Αθηνών στη Νέα Υόρκη

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Άνοιξε η αυλαία των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πλατεία Αθηνών της Νέας Υόρκης, που γράφουν τη δική τους ιστορία, από το 1986, με τον τίτλο «Ελληνικές βραδιές». Οι εκδηλώσεις, στις οποίες καλούνται από τη διοικούσα επιτροπή της Πλατείας Αθηνών και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης να λάβουν μέρος οι ομογενείς, θα διαρκέσουν μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία της ίδιας της πλατείας, που σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης δημιουργήθηκε το 1982, με πρωτοβουλία του Ντένη Συντήλα και των υπολοίπων ιδρυτικών μελών. Στην υλοποίηση του οράματος συνέβαλε και ο φιλέλληνας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης, Πίτερ Βαλόουν.
Την Πλατεία Αθηνών, που βρίσκεται στη συμβολή της 30ης Λεωφόρου και της 30ης Οδού στην Αστόρια, κοσμούν αγάλματα της θεάς Αθηνάς και του Σωκράτη, μία προτομή του Αριστοτέλη, κίονες παρόμοιοι με εκείνους των Δελφών, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και ένα άγαλμα του Σοφοκλή, που σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα, φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κρις Βιλάρντι στο Χυτήριο Μοντέρνας Τέχνης στο Στάνγουέι της Αστόριας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger