Εντοπίστηκαν 2500 θανόντες που έπαιρναν ακόμα την σύνταξη του ΙΚΑ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Με αφορμή την προτροπή του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για γνωστοποίηση εκ μέρους των... Φορέων Κοινωνικών Ασφαλίσεων των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν σε καταχρηστικές περιπτώσεις χορήγησης και είσπραξης επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών παροχών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιθυμεί να γνωρίσει τα εξής:

Μετά την απογραφή του 2011 και αφού δεν προσήλθαν να απογραφούν 7.500 δικαιούχοι, ανεστάλησαν οι συντάξεις τους. Παράλληλα μετά από διασταύρωση στοιχείων με άλλες Κρατικές Υπηρεσίες ταυτοποιήθηκαν έως σήμερα περίπου 2.500 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων. Τα στοιχεία των θανόντων αυτών απεστάλησαν στα κατά τόπους Υποκαταστήματα προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εισέπραξαν παράνομα τις συντάξεις και να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές.

Για όσες περιπτώσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και ταυτοποίησης, έχουν υποβληθεί μηνυτήριες αναφορές στους κατά τόπους Εισαγγελείς (έως σήμερα έχουν παραπεμφθεί 58 περιπτώσεις).

Διευκρινίζεται ότι η υποβολή μηνυτήριων αναφορών προϋποθέτει τον εντοπισμό των προσώπων που εισέπραξαν παράνομα τις συντάξεις κατόπιν επικοινωνίας του ΙΚΑ με συναρμόδιους φορείς (Τράπεζες, Δήμους, Ληξιαρχεία κ.λπ.)

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποστέλλει τις παραπάνω υποθέσεις και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισημαίνοντας τέλος, ότι η έως σήμερα συνεργασία του Ιδρύματος με τις Εισαγγελικές Αρχές είναι απρόσκοπτη.

asfalisinet.gr
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger