Ο έλεγχος κόστους ,έννοια άγνωστη για το Ελληνικό Δημόσιο(πράγμα το οποίο συνεχίζεται χωρίς όνειδος)

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 μια διοργάνωση με δυο όψεις για το Ελληνικό Έθνος. Από την μια δείξαμε σε όλο τον κόσμο την δύναμη της Ελληνικής Ιστορίας και την προσφορά μας στα ιδεώδη και από την άλλη
Μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η Ελλάδα έδειξε σε όλο τον κόσμο την δύναμη του πολιτισμού της και την προσφορά της στην εξέλιξη του , όμως αυτή την περηφάνια ο λαός την πλήρωσε ακριβά. Οχτώ χρόνια μετά, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλά ζητά διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε αυτούς που κατασπατάλησαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα ο αρχικός προϋπολογισμός της διεκδίκησης των ολυμπιακών αγώνων ήταν 2 με 2,5 δις ευρώ και με την βοήθεια κάποιον «πρόσθετων» εκτοξεύτηκε στα 30 δις ευρώ δημιουργώντας μια οικονομική τρύπα ,που καλούμαστε να πληρώσουμε τώρα με περικοπές σε συντάξεις και μισθούς.



Από τους παρακάτω πίνακες βλέπουμε το μέγεθος του πλιάτσικου. Για παράδειγμα το Ολυμπιακό στάδιο κόστισε 12771% πάνω από την αρχική κοστολόγηση , το στάδιο ειρήνης και φιλία στοίχησε 890 % περισσότερο , το Ολυμπιακό Κέντρο Μπέιζμπολ και Σόφτομπολ στο Ελληνικό 972 % περισσότερο.



Σχεδόν 3 φορές το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών αγώνων του Σύδνεϋ κόστισαν στον Ελληνικό λαό οι αγώνες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πίνακα το γενικό σύνολο του κόστους των Αγώνων στο Σύδνεϋ ήταν 4,4 δις Ευρώ ενώ στην Ελλάδα στοίχησαν 11,03 δις ευρώ . Το πιο περίεργο δεν είναι μόνο μέγεθος του κόστους αλλά και η κρατική συμμετοχή σ΄ αυτό. Στους Αγώνες του Σύδνεϋ η κρατική συμμετοχή ήταν το 34% του συνολικού κόστους ενώ στην Ελλάδα το 84% επιβαρύνοντας τον έλληνα με 843,64 € το άτομο .



Κατεβάστε του υπόλοιπους αναλυτικούς πίνακες kostos7, kosotos9
Σήμερα όλο και περισσότεροι ζητούν να πέσει φώς στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών αγώνων .

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger