Συνθήκες Καύσωνα παντού...από Παρασκευή άνοδος ,Σάββατο -Κυριακή βροχές...

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η άνοδος της θερμοκρασίας που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται να κορυφωθεί από  Δευτέρα 6/8 έως και την Πέμπτη 9/8 φτάνοντας εκ νέου σε αρκετές περιοχές της χώρας σε επίπεδα καύσωνα. Πιο συγκεκριμένα:

Σε όλη την περίοδο αναφοράς οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 38-39 βαθμών. Ωστόσο στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και σε εσωτερικές ηπειρωτικές περιοχές της υπόλοιπης χώρας θα αγγίξουν τοπικά τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στην νησιωτική χώρα οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας και τις νότιες ακτές της Κρήτης, όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάνει στους 38-39 και τοπικά 40 βαθμούς, ενώ στις ανατολικές παραλιακές περιοχές του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 38-39 βαθμούς.

Ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο, ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα πνέουν στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο στα βορειότερα τμήματα.

Την Πέμπτη 9/8 η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένεται από την Παρασκευή 10/8 και κυρίως το Σάββατο 11/8. Μάλιστα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η πτώση της θερμοκρασίας θα συνοδευτεί από βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.


Ε.Α.Α. Πεντέλη
Σ. Βουγιούκας
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger