Περγαντάς :« Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας να διατηρηθεί και να εξελιχθεί σε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό Τριτοβάθμιο Eκπαιδευτικό Ίδρυμα»

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012


Με αφορμή δημοσιεύματα αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας    εκπαίδευσης της χώρας «ΑΕΙ και ΤΕΙ» επισημαίνουμε τα εξής:
    
     1. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει η αναβάθμιση του ΑΕΙ και των ΤΕΙ της Περιφέρειας μας.
       
     2. Στις 16 Ιουνίου 2011, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα: το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου, Βουλευτές της Περιφέρειας, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και του Συλλόγου των Φοιτητών.
        Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε μια ανοιχτή διαδικασία συνεκτιμώντας τις προτάσεις και θέσεις των παρευρισκομένων αποφάσισε:
α) Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν σχολές που θα συμπεριλαμβάνουν τα σημερινά τμήματα, σύμφωνα με την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής.
β) Να εκπονηθούν και να εφαρμοστούν καινοτομικά και ευέλικτα προγράμματα σπουδών, που θα δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους φοιτητές.
γ) Να διασυνδεθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία,  με μελέτες, έρευνες, πρακτική άσκηση και επαγγελματική προοπτική,
δ) Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε οργανωμένους και σύγχρονους                χώρους.
    
         3. Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του   Περιφερειάρχη, των Επικεφαλής των Παρατάξεων του Περιφερειακού  Συμβουλίου και εκπροσώπου της Κίνησης Πολιτών με την τότε Υπουργό  Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου όπου  και κατατεθήκαν οι παραπάνω   θέσεις.
     
          4. Σήμερα μετά τις διαφαινόμενες εξελίξεις γενικά στο χώρο της Παιδείας και ειδικότερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθίσταται κάθε άλλο παρά ποτέ, επιβεβλημένη η υλοποίηση των παραπάνω θέσεων, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
      
            5. Για το σκοπό αυτό, καλούμε τους Υπουργούς που κατάγονται από τη Στερεά Ελλάδα, τους Βουλευτές, τα Κόμματα, τους Δημάρχους και όλους τους φορείς της Περιφέρειας, να συνεχίσουμε και να εντείνουμε από κοινού τον αγώνα, για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger