Εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012


Κατά καιρούς, γίναν εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελληνική γνώμη. Εγκλήματα που χαράκτηκαν βαθειά μέσα στην μνήμη των Ελλήνων και που πολλές φορές χαρακτηρίστηκαν παροιμιώδη. Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά...




Τον Ιούνιο του 1987αποκαλύφθηκε ένα από τα φρικιαστικότερα εγκλήματα. Ηταν η υπόθεση του Παναγιώτη Φραντζή: σκότωσε και τεμάχισε τη 18χρονη γυναίκα του, Ζωή, και αργότερα προσπάθησε να πετάξει τα κομμάτια στα σκουπίδια. Αποκαλύφθηκε, όμως, και συνελήφθη. Ο Φραντζής καταδικάστηκε το 1987 σε ισόβια κάθειρξη. Τώρα είναι ελεύθερος. 



Ο Αύγουστος του 1996 σημαδεύτηκε από την υπόθεση Σεχίδη, στη Θάσο. Φοιτητής Νομικής τότε ο 24χρονος Θεόφιλος Σεχίδης, δολοφόνησε γονείς, αδερφή, γιαγιά και έναν θείο του. Τεμάχισε τα πτώματα και στη συνέχεια πέταξε μερικά κομμάτια στη χωματερή της Καβάλας αφού τα πέρασε απέναντι με το φέριμποτ μέσα σε σακούλες απορριμμάτων. Κάποια άλλα τα είχε φυλάξει στην κατάψυξη του σπιτιού του...


Την 1η Ιανουαρίου 1994 αποκαλύπτεται η συγκλονιστική υπόθεση Δουρή. Ο Μανώλης Δουρής, 40 χρόνων τότε, βίασε και δολοφόνησε τον εξάχρονο γιο του, Νίκο. Είχε άλλα έξι παιδιά. Η υπόθεση Δουρή «έκλεισε» με την αυτοκτονία του παιδοκτόνου, στις 25 Φεβρουαρίου 1996, στις φυλακές της Τρίπολης. Την αυτοκτονία του είχε προαναγγείλει στη μητέρα του λίγες ημέρες πριν από την πράξη του. 
Στις 23 Νοεμβρίου 1993 και ενώ δεν «έπιαναν» οι αγιασμοί και οι εξορκισμοί που έκανε στον εαυτό της η Αλεξάνδρα Τσάπαλη από την Αρτα, σκότωσε το παιδί της την ώρα που αυτό κοιμόταν, στην Τερψιθέα. Η γυναίκα, είπαν, είχε ψυχολογικά προβλήματα. 


Τον Ιανουάριο του 1996 η αποκάλυψη του Αντώνη Δαγκλή ως του δολοφόνου με το άσπρο φορτηγάκι που βίαζε, σκότωνε και, σε κάποιες περιπτώσεις, διαμέλιζε ιερόδουλες συντάραξε την ελληνική κοινωνία.
Ο 22χρονος δολοφόνησε τρεις ιερόδουλες, τις οποίες και τεμάχισε μέσα στο φορτηγάκι, ενώ αποπειράθηκε να δολοφονήσει και άλλες, ενώ παράλληλα διέπραττε και ληστείες. 

Στις 29 Οκτωβρίου 1995 ανακαλύφθηκε στην περιοχή κοντά στα διόδια της Τραγάνας το τεμαχισμένο πτώμα της 29χρονης ιερόδουλης Ελένης Παναγιωτοπούλου.
Τα κομμένα μέλη είχαν σκορπιστεί σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ το συγκλονιστικότερο στοιχείο ήταν πως ο δολοφόνος είχε αφαιρέσει τα σπλάχνα και είχε κόψει τις θηλές από τους μαστούς του θύματος.

Σχεδόν δύο μήνες μετά, το μεσημέρι των Χριστουγέννων στην περιοχή του Βοτανικού διερχόμενοι διαβάτες ανακάλυψαν το πτώμα της 26χρονης ιερόδουλης Αθηνάς Λαζάρου.
Στις 24 Ιανουαρίου 1996 ύστερα από παρακολούθηση οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν την ώρα που βρισκόταν στο λευκό φορτηγάκι. Στο εσωτερικό του, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ένα παλιό στρώμα από αφρολέξ και υπήρχε κι ένα κουτί με εργαλεία, βρέθηκε ο σταυρός που φορούσε η ιερόδουλη Ελένη Παναγιωτοπούλου. 

Το άρθρο βασίζεται στο παρακάτω video:

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger