Επίσκεψη του Ανδρέα Κουτσούμπα στο Μαυρονέρι Βοιωτίας για αποτίμηση της κατάστασης στη πληγείσα περιοχή.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη για να διαπιστώσει τις πληγείσες περιοχές του πάνω κάμπου πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 15/09/12 ο Βουλευτής Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας.

Μετά τη τηλεφωνική ενημέρωση από πολίτες της περιοχής του Μαυρονερίου ο Βουλευτής Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας συνοδευόμενος από συνεργάτες του (κλιμάκιο μηχανικού, γεωπόνου) ξεκίνησε νωρίς το πρωί (8.00 πμ) περιοδεία σ' όλες τις περιοχές που επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο. Κατά την επίσκεψη του διαπίστωσε ότι ο κάμπος του Μαυρονερίου έκτασης περίπου 5.000 στρεμμάτων έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά σε καλλιέργειες αλλά ταυτόχρονα μεγάλες είναι και οι καταστροφές σε επίπεδο υποδομών.

Ο βουλευτής συζήτησε με τους κατοίκους της περιοχής και αποχώρησε κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

" Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για την αγροτική αλλά και κτηνοτροφική οικογένεια το πλήγμα είναι μεγάλο. Οι αγρότες της περιοχής μας, το εισόδημα του νομού μας δέχτηκε ένα πρωτοφανές χτύπημα το οποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Η συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι για πολιτικές δηλώσεις αλλά για ενέργειες ώστε άμεσα να γίνουν τα απαιτούμενα που θα διασφαλίσουν την αγροτική οικογένεια. Οι καλλιέργειες του κάμπου του Μαυρονερίου έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, αλλά μεγάλη είναι η ζημιά και στο Παρόρι και τον Άγιο Βλάσιο. Δεν είναι μόνο το βαμβάκι που έχει καταστραφεί αλλά όλες οι καλλιέργειες, οι ελιές, το καλαμπόκι, το τριφύλλι αν και είναι στο τελευταίο μάζεμα και τ' αμπέλια. Πρέπει να είναι άμεση η καταγραφή των καταστροφών από το ΕΛΓΑ και η αντίδραση του αρμοδίου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε οι αποζημιώσεις να δοθούν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή παρακολουθώ το θέμα και θα είμαι αρωγός του μέχρι την ολοκλήρωση του. Κατά την αυτοψία μου ήδη έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση των δικτύων , οδικού δικτύου και δικτύου ρεύματος, ήδη έγιναν οι πρώτες επαφές με τον ΕΛΓΑ και τη Δευτέρα καταθέτω υπόμνημα στο αρμόδιο Υπουργείο."
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger