Αντι- ιαπωνικές διαδηλώσεις στην Κίνα

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα εργοστάσιο της Panasonic και ένα της Toyota στην Κίνα κάηκαν ολοσχερώς μετά το ξέσπασμα των αντι- Ιαπωνικών διαδηλώσεων.Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα κάλεσε σήμερα την Κίνα να εγγυηθεί την ασφάλεια των υπηκόων και των οικονομικών συμφερόντων της χώρας του. Οι βίαιες διαδηλώσεις άρχισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγορά από το Τόκιο ακατοίκητων νησιών στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, την κυριαρχία των οποίων διεκδικεί το Πεκίνο.

Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν εκ νέου σήμερα μπροστά από την ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο. Οι διαδηλωτές πετούσαν μπουκάλια με νερό στο κτίριο και φώναζαν αντι-ιαπωνικά συνθήματα όπως «Ιαπωνία, πήγαινε στην κόλαση -έξω από την Κίνα», ενώ τραγουδούσαν τον κινεζικό εθνικό ύμνο και κρατούσαν σημαίες με τα χρώματα της χώρας τους.

Στη Σανγκάη, πάνω από 200 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το ιαπωνικό προξενείο, με σύνθημα «Κάτω η μικρή Ιαπωνία». Σε άλλες πόλεις της Κίνας, οι διαδηλωτές λεηλάτησαν καταστήματα και επιτέθηκαν σε ιαπωνικά αυτοκίνητα, εστιατόρια και επιχειρήσεις.

Μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο νέος πρεσβευτής της Ιαπωνίας στην Κίνα Σινίσι Νισιμίγια, ο οποίος πριν από τρεις ημέρες είχε βρεθεί αναίσθητος σε δρόμο κοντά στο σπίτι του στο Τόκιο, πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Όπως ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, οι γιατροί ερευνούν τα αίτια του θανάτου του.

Τα κινεζικά κρατικά Μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η χώρα πραγματοποίησε ναυτική άσκηση στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας με πραγματικά πυρά, χωρίς να αναφέρουν την ακριβή ημερομηνία, στα πλαίσια των ετήσιων ασκήσεων του πολεμικού ναυτικού. Η εδαφική διαμάχη ανάμεσα στις δύο χώρες κλιμακώθηκε την Παρασκευή, όταν η Κίνα έστειλε έξι πλοία επιτήρησης στις ακατοίκητα νησιά Σενκάκου . Το Τόκυο κατηγόρησε το Πεκίνο για παραβίαση των χωρικών υδάτων της Ιαπωνίας.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger