Κίνα: σχεδιάζει και δεύτερο μαχητικό stealth;

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Το αεροσκάφος φαίνεται ότι είναι ανταγωνιστικό προς αυτό που είχε εντοπιστεί το 2011.
Το πρώτο κινεζικό μαχητικό stealth είχε εντοπιστεί στις αρχές του 2011 στο Τσενγκντού
Προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος με χαρακτηριστικά stealth φαίνεται ότι σχεδιάζει η Κίνα, όπως δείχνουν φωτογραφίες που διέρρευσαν στο Ίντερνετ σχεδόν δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη ότι ήδη έχει στα σκαριά ένα άλλο παρόμοιο μοντέλο.
Το αεροσκάφος, όπως αναφέρει το Wired, φαίνεται ότι κατασκευάζεται από εταιρεία στο Σενιάνγκ και μάλλον είναι ανταγωνιστικό προς αυτό που είχε εντοπιστεί στις αρχές του 2011 στο Τσενγκντού.
Εξωτερικά, αν κρίνει κανένας από τις φωτογραφίες, το J-21 μοιάζει με το ήδη γνωστό J-20. Έχει δύο κινητήρες, δύο ουραία πτερύγια και σχεδίαση με χαρακτηριστικά stealth όπως τα αμερικάνικα F-35 και F-22.
Δεν είναι σαφές ποιο από τα δύο θα επιλεγεί ή ακόμα αν θα επιλεγεί κανένα για ανάπτυξη και ένταξη σε μάχιμες μονάδες· αυτό θα χρειαστεί πολλά χρόνια, ίσως περισσότερα από 10-15.
Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τα αμερικανικά μαχητικά έχουν προηγμένα υλικά και ηλεκτρονικά συστήματα που μάλλον δεν τα διαθέτουν οι Κινέζοι
Αυτή ακριβώς η τεχνολογική υπεροχή δίνει πλεονέκτημα στις ΗΠΑ που παρακολουθεί με ενδιαφέρον αλλά μάλλον όχι με ανησυχία τις προόδους της Κίνας.
BHMA
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger