Εκ νέου απογραφή για 100.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης θα βρεθούν το επόμενο διάστημα οι περίπου 100 χιλιάδες υπάλληλοι που απασχολούνται σε 2.500 ΝΠΙΔ και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τη δεξαμενή για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας ή ακόμη και απολύσεων.

Όπως προβλέπει η κοινή απόφαση των κυρίων Στουρνάρα και Μανιτάκη, η νέα απογραφή θα ξεκινήσει άμεσα και θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2012. Στόχος είναι να χυθεί άπλετο φως στις δαπάνες του Δημοσίου για τη μισθοδοσία του προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ) αλλά και σε όλους όσους αμείβονται με τον ένα ή άλλο τρόπο από την κυβέρνηση. Αιτία είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμα πλήρη εικόνα για τις δαπάνες μισθοδοσίας στις ΔΕΚΟ. Λέγεται μάλιστα πως σε ορισμένες από αυτές τις ΔΕΚΟ οι διοικήσεις δεν έχουν εφαρμόσει ως όφειλαν τη διάταξη για μισθολογικό πλαφόν στα 1.900 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως.

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» στην απογραφή θα λάβουν μέρος οι υπάλληλοι ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας τους (αορίστου ή ορισμένου χρόνου, εξωτερικοί συνεργάτες, κοκ) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και στις ΔΕΚΟ. Παράλληλα, υποχρεώνονται για πρώτη φορά να απογραφούν και τα μέλη της κυβέρνησης, οι υπουργοί και υφυπουργοί, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, το προσωπικό της Βουλής, ακόμα και οι ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών, καθώς και όσοι εργάζονται που αμείβονται από το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπά του, και τους δήμους με οποιαδήποτε σύμβαση. Συνολικά, η νέα απογραφή θα συμπεριλάβει περίπου 100.000 υπαλλήλους σε 2.500 φορείς του Δημοσίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη απογραφή που γίνεται μέσα σε δύο χρόνια στο Δημόσιο. Στην πρώτη απογραφή το 2010 είχαν μετάσχει μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι του «στενού» δημοσίου τομέα, ενώ είχαν εξαιρεθεί όσοι εργάζονταν σε ΝΠΙΔ και σε ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να απογραφούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 συμπληρώνοντας σε online φόρμα τα στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Πατρώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, E-mail, Φορέα, Εργασιακή Σχέση, Χρόνος Υπηρεσίας, Ημερομηνία Πρόσληψης και Μισθολογικά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όσους υπαλλήλους δεν απογραφούν, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών θα διακόπτει τη μισθοδοσία τους μέσα 3 μήνες. Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα θα αποτελέσουν τη «δεξαμενή» για τους 15.000 εργαζομένους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση φορέων όπως προβλέπει το Μνημόνιο.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger