Τι πρέπει να ξέρετε για την πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να είναι έτοιμη η φόρμα καταχώρηση της αίτησης για το επίδομα πετρελαίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στο σχετικό διαδικτυακό τόπο του ΚΕΠΥΟ και θα καταχωρούν τα στοιχεία τους προκειμένου να λάβουν το επίδομα για το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη η διαδικασία δεν θα διαρκεί περισσότερα από δέκα λεπτά, ενώ όσοι δεν έχουν ίντερνετ θα τηλεφωνούν στη γενική γραμματεία στο 210 4802552 για να κάνει υπάλληλος την αίτηση.

Τι ισχύει για μονοκατοικίες

Όσοι μένουν σε μονοκατοικία θα μπαίνουν στη σχετική ιστοσελίδα και θα περνούν στοιχεία του ακινήτου και τον ΑΦΜ τους στη σχετική φόρμα. Ειδικότερα θα αναφέρουν τα τετραγωνικά, τη διεύθυνση, τον ΑΦΜ και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ. Στη συνέχεια ο πρατηριούχος θα περνάει στο σύστημα τα στοιχεία που έκανε την πώληση, δηλαδή τον ΑΦΜ του αγοραστή και τον αριθμό του ρολογιού της ΔΕΗ. Έτσι θα γίνεται διασταύρωση και η πληρωμή του δικαιούχου.

Πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση

Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή της μονοκατοικίας με μικρές διαφορές. Ο διαχειριστής θα βάζει πετρέλαιο και θα δίνει στους ενοίκους τον ΑΦΜ και τον αριθμό του ρολογιού της ΔΕΗ που χρησιμοποίησε. Στη συνέχεια κάθε ένοικος θα κάνει μόνο του τη δήλωση στο ίντερνετ και θα βάζει επιπλέον τα στοιχεία που του έδωσε ο διαχειριστής. Η πληρωμή θα γίνεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά του σπιτιού.

Πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση

Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης σε πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση θα γίνεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά και όχι σύμφωνα με την κατανάλωση. Σε αυτή τη λύση κατέληξε η ΓΓΠΣ, καθώς διαφορετικά θα έπρεπε οι ένοικοι να καταναλώσουν πρώτα το πετρέλαιο και να πληρωθούν μετά. Έτσι η πληρωμή θα γίνεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά, ακριβώς όπως και στις πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν άμεσα τα χρήματα και να μην περιμένουν.

24h NewsRoom
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger