ΥΠΟΙΚ: «Άνθρακες ο θησαυρός των 600 δισ. ευρώ»

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας την υπόθεση των «600 δισ. ευρώ», ποσό που υποτίθεται ότι έχει συγκεντρωθεί για να επενδυθεί στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία "ανακάλυψης θησαυρών" που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Τέλος, το υπουργείο σημειώνει ότι θα ήταν συνετό «οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα».

Στο μεταξύ, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση των κεφαλαίων ομογενών (End National Dept - Τέλος του Δημόσιου Χρέους), ύψους 600 δισ. 
δολαρίων, τα οποία λέγεται ότι υπάρχουν και διατίθενται για την πλήρη εξόφληση του ελληνικού χρέους. 

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι «τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται από εταιρεία της αλλοδαπής η οποία φέρεται να εκπροσωπεί κεφάλαια ομογενών, είναι ή χαλκευμένα ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». 

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι «σε όλη την υπόθεση υπάρχει δόλος, ενώ διαπράττεται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Επίσης, ζητάει να ερευνηθεί εάν διαπράττεται και το αδίκημα της απάτης, καθώς υπάρχει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, επιτυγχάνοντας έτσι την παραπλάνηση του κοινού».
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger