Σόιμπλε: «Μόνο η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις»

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

«Ολες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, εκτός από την Ελλάδα», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. «Περισσότερος χρόνος θα δοθεί μόνο στις χώρες που εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε. 

«Ολες οι χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα (προσαρμογής), εκτός της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση [...] έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία και την Ισπανία, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι: «αν και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα (δημοσιονομικής προσαρμογής), αυτό που έχουν επιτύχει η Ισπανία και η Ιταλία είναι σπουδαίο». 

Πρόσθεσε δε ότι στις χώρες που εφαρμόζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα δοθεί «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger