Τι δηλώνει ο άνθρωπος που έφτιαξε τη λίστα με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες - Αποκάλυψη ΣΚΑΙ: "Η λίστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα"

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012


- Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία εκμεταλλεύτηκαν τη λίστα αλλά για την Ελλάδα είναι παράνομη
- Εισαγγελικές πηγές: "Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που έχει λύσει δια παντός το πώς μπορεί να γίνει χρήση προϊόντος υποκλοπής"
- Ο άνθρωπος που έφτιαξε τη λίστα δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τη χώρα εάν του ζητηθεί
- Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει από το 2010 την ΕΥΠ για την ύπαρξη της λίστας

Η περιβόητη λίστα της Λαγκάρντ συνεχίζει την περιπλάνησή της στην Ελλάδα που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και η οποία περιέχει μέσα 2.000 ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία. Όσο περνούν οι ώρες οι αποκαλύψεις για τη λίστα αυτή συνεχίζονται και είναι καταιγιστικές, αλλά και εξοργιστικές για τους έλληνες πολίτες που αντί να δουν αυτούς τους ανθρώπους να πληρώνουν, βλέπουν το δικό τους εισόδημα να συρρικνώνεται γιατί σαφώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση να παταχθεί μία και καλή η φοροδιαφυγή. 

Αυτή η λίστα έχει περάσει από δεκάδες χέρια και μέχρι τώρα κανείς δεν την έχει ανοίξει, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Πλέον βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, από τον γγ του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, έχει περάσει η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» με τα περίπου 2.000 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό και ειδικότερα σε ελβετικές τράπεζες.

Μάλιστα, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως από την άνοιξη του 2010 οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν επιβεβαιώσει στην ΕΥΠ την ύπαρξη της λίστας, με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες να μην γνωρίζουν το περιεχόμενο της λίστας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Διοικητής της ΕΥΠ ανέφερε πως "ούτε έχω δει ούτε μου έχουν παραδώσει λίστα". 

Πάντως, ο άνθρωπος που έφτιαξε τη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες της Ελλάδας στο εξωτερικό μιλώντας στην εκπομπή Φάκελοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα εάν του ζητηθεί. Όπως τονίζει "η πληροφορία έδωσε τη δυνατότητα στους Γάλλους υπηκόους να πάρουν πίσω εκατομμύρια ευρώ".

Μιλώντας για τις offshores εταιρείες, δήλωσε πως "οι εταιρείες ασπίδες είναι το νομικό όχημα που μεταφέρει χρήματα από μία χώρα σε άλλη και όλες αυτές οι εταιρείες αποτελούν τεράστιο κομμάτι των διεθνών αγορών. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ένας ψυχρός πολεμος". 

Σχετικά με την Ελλάδα, ο κ. Φαλτσιάνι δηλώνει πως "αν συνδέσετε το δημόσιο έλλειμμα με τις ιδιωτικές τράπεζες θα αλλάξετε γνώμη. Σταματώντας αυτό σταματά η αιμορραγία"
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger