Στον αντίποδα της τουρκικής βαβούρας, ξένες σειρές το βαρύ πυροβολικό στην κρατική TV

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Είναι κοινός τόπος παντού στον κόσμο ότι η τηλεοπτική παραγωγή σειρών ανταγωνίζεται επάξια τον κινηματογράφο και πως δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί-ονόματα που στρέφονται σε τηλεοπτικούς ρόλους υψηλών απαιτήσεων- Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Μάγκι Σμιθ, Τζέρεμι Αϊρονς, Στιβ Μπουσέμι, Γκλεν Κλόουζ, Ρούπερτ Εβερετ, Μιράντα Ρίτσαρντσον κ.ά. -, ούτε οι σκηνοθέτες, όπως ο Σκορσέζε που υπέγραψε τον πιλότο του εξαιρετικού «Boardwalk Empire», αλλά και τα εξαιρετικά σενάρια που ήδη θεωρούνται ορισμένα εξ αυτών εφάμιλλα λογοτεχνικών αριστουργημάτων, αν δεν βασίζονται ήδη σε μπεστ σέλερ.
Στην Ελλάδα, η είδηση είναι η επανάκαμψη της ΕΡΤ στο πεδίο των μεγάλων ξένων παραγωγών. Να της αναγνωρίσουμε ότι έσπευσε και ήδη ανακοίνωσε την έναρξη εντός του Οκτωβρίου της προβολής τεσσάρων σειρών που θεωρούνται από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων: το πολυβραβευμένο «Downton Abbey», το συγκινητικά ανθρώπινο «Call the Μidwife», το βασισμένο στην τετραλογία του Βρετανού Φορντ Μάντοξ Φορντ για τον πόλεμο και την προπαγάνδα «Parade's End» και το έξοχο «Borgen», με καταγωγή από τη Δανία, το οποίο κατετάγη από το γαλλικό Telerama στα πέντε καλύτερα «μη αμερικανικά σίριαλ» όλων των εποχών που πρέπει να δουν όλοι οι Ευρωπαίοι.
Ουδόλως όμως, υπολείπονται στις επιλογές τους τα κανάλια Star, Σκάι και Mega (έχει στο «συρτάρι» του τις συνέχειες αριστουργηματικών παραγωγών).
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger