O James Bond γιορτάζει 50 χρόνια στο σινεμά

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Θεωρείται ο πιο φανατικός εργένης του κόσμου, κι όμως μαζί του έχουμε κάνει τη μεγαλύτερη σχέση στην ιστορία του σινεμά. Γιατί ο James Bond μπορεί να είναι μονήρης και πάντα ψύχραιμος, μπορεί να αλλάζει τα κορίτσια με την ίδια συχνότητα που αλλάζει πουκάμισα, μπορεί να έχει βρεθεί σε κάθε γωνία του πλανήτη και τίποτα πια να μην τον εντυπωσιάζει, παρ' όλα αυτά έχει παραμείνει ο πιο πιστός κινηματογραφικός ήρωας, πρωταγωνιστώντας στο μακροβιότερο franchise όλων των εποχών στην ιστορία του σινεμά.

Με αφορμή τα 50 χρόνια του 007 στο πανί, οι Albert R. Broccoli's EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Sony Pictures Entertainment και Twentieth Century Fox Home Entertainment ανακηρύσσουν την 5η Οκτωβρίου του 2012 «Παγκόσμια Μέρα Bond». Έχει περάσει ακριβώς μισός αιώνας από τότε που η πρώτη ταινία του εμβληματικού πράκτορα με τίτλο "Dr.No" έκανε την πρεμιέρα της στο Λονδίνο το 1962, και μια σειρά από events θα διοργανωθούν σε όλο τον κόσμο για να τιμηθεί η χρυσή επέτειος.

Λίγες μέρες αργότερα θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης 23ης ταινίας της σειράς με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig, που για πολλούς είναι ο πιο αρρενωπός και σέξι ηθοποιός που έχει υποδυθεί τον ρόλο του James Bond. Σε σκηνοθεσία του Sam Mendes ("American Beauty", "Revolutionary Road") το "Skyfall 007" φιλοδοξεί να παρουσιάσει εκτός από μια συναρπαστική περιπέτεια και το πιο περίπλοκο ψυχολογικό πορτρέτο του θρυλικού πράκτορα που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Από 1η Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger