Ένταξη «Λειτουργικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης ΧΥΤΑ Λιβαδειάς»

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012



Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο: «Λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς», προϋπολογισμού 2.391.995,66 €.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το έργο με τίτλο: «Λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς», µε προϋπολογισµό 2.391.995,66 € με Δικαιούχο τον Δήμο Λεβαδέων , το οποίο συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013», και των δράσεων που έχουν εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την έναρξη του έργου θα πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και εξομάλυνσης του αναγλύφου, για την αντιστήριξη του οποίου θα κατασκευαστεί μετωπικό ανάχωμα. Στη συνέχεια θα κατασκευασθούν έργα τελικής κάλυψης, έργα διαχείρισης στραγγισμάτων και έργα διαχείρισης βιοαερίου. Θα ακολουθήσει η εκτέλεση έργων περιβαλλοντικής παρακολούθησης και ελέγχου, που θα περιλαμβάνουν γεωτρήσεις παρακολούθησης των υπόγειων υδάτων και διαφυγής βιοαερίου, μάρτυρες καθίζησης στο απορριμματικό ανάγλυφο και δειγματοληψία επιφανειακών υδάτων. Η δράση θα ολοκληρωθεί με τα έργα φύτευσης αποκατεστημένου χώρου και σύστημα άρδευσης αυτών, με τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες κατασκευής και επέκτασης του οικίσκου, με την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτόματης ζύγισης – λειτουργία γεφυροπλάστιγγας και συστήματος παρακολούθησης μέσω καμερών και την εγκατάσταση τριτοβάθμιας επεξεργασίας στραγγισμάτων.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε: «Προχωρούμε στη χρηματοδότηση με το ποσό των 2.391.995,66 € για την υλοποίηση μιας ακόμη σημαντικής παρέμβασης στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση των προτάσεων των Δήμων και εντάσσουμε έργα για την καίρια αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών. Στη προσπάθειά μας αυτή για την περιβαλλοντική αλλά και τη συνολικότερη αναβάθμιση της Στερεάς Ελλάδας, οι Δήμοι της Περιφέρειας αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες μας, με πολύ ουσιαστική συνδρομή στην επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων καθώς και στην έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων». 
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger