Ρυθμίσεις οφειλών προς το ΕΤΑΑ

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Η είδηση αποτελεί ενημέρωση προς τους μηχανικούς, οι οποίοι έχουν οφειλές προς το ΕΤΑΑ και λόγω των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών θα ήθελαν διακανονισμό με πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις.Είναι σε όλους γνωστό ότι με την υπάρχουσα ύφεση τα τεχνικά γραφεία διανύουν την χειρότερη περίοδο μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο. Άμεση συνέπεια είναι αρκετοί συνάδελφοι να μην έχουν θέσει ως άμεση προτεραιότητά τους την κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών και να έχουν αφήσει εκκρεμμότητες με το ταμείο τους. 

Στην περίπτωση που με χαμηλά έξοδα διακανονισμού υπάρχει επιθυμία ρύθμισης οφειλών υπάρχουν διαθέσιμες οι εξής δύο λύσεις:

α.υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4087/2012
β.υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3863/2010

Η εφαρμογή του Ν.4087/2012 ξεκινά από την ευνοϊκότερη ρύθμιση-διακανονισμό με μηνιαία δόση από 100 ευρώ και αποπληρωμή του υπολοίπου της οφειλής μετά από περίπου ένα χρόνο, δηλαδή στην αρχή του 2014.

Η εφαρμογή του Ν3863/2010 -ο οποίος παρεπιπτόντως ισχύει και για εκείνους που έχουν εκπέσει από τις υποχρεώσεις προηγούμενου διακανονισμού- είναι ίσως ευνοϊκότερος για λίγο μεγαλύτερες οφειλές και μπορεί να εξελιχθεί σε δόσεις από 200 ευρώ μηνιαίως που αναπτύσσονται ως και 36 δόσεις. Κυρίως συμφέρει εκείνους που έχουν την επιθυμία να εξοφλήσουν εκκρεμμότητες σε βάθος χρόνου, ενώ ως προϋπόθεση εννοείται η έγκαιρη εφεξής καταβολή των εισφορών των εξαμήνων.

Επειδή κάθε περίπτωση είναι και μοναδική αναλυτικές πληροφορίες θα αντλήσει κανείς από το τμήμα εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ στον 1ο όροφο, Κολοκοτρώνη 4, Αθήνα, αλλά και από τα κατά τόπους υποκαταστήματα, μετά από κατάλληλη συννενόηση με τους αντίστοιχους υπευθύνους.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger