«Οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013»Μαυραγάνης: Κάθε τρεις μήνες μετακίνηση για τους εφοριακούς

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Μετακινήσεις κάθε τρεις μήνες για τους εφοριακούς προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στο Mega.
Επίσης, διέψευσε ότι οι καθαιρέσεις 165 διευθυντών, υποδιευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων εφοριών, που παραλίγο να προκαλέσουν ενδοκυβερνητική κρίση, ήταν αποτέλεσμα κομματικών επιλογώ.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι οι όποιες μετακινήσεις στο μέλλον θα γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια.
Ακόμη, είπε ότι πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και σε δεύτερη φάση θα υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως η Διεύθυνση Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών θα εντάξει μέσα στο 2013 όλες τις περιοχές της χώρας στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού. «Στόχος μας είναι αυτό να γίνει μέσα στο 2013» δήλωσε.
Σε ερώτηση εάν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές μέσα στο 2013 ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε:
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοιο στόχο.
Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές. Δεν μπορείς να αφήσεις έξω περιοχές».
Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα των αποδείξεων ξεκαθαρίζοντας ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν με προσθετο φόρο.
«Οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, στο πλαίσιο της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν σε αποδείξεις το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους, για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου για ποσά υψηλότερα από 42.000 ευρώ, μέχρι τα οποία υπάρχει ωφέλεια από το ειδικό αφορολόγητο ποσό.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν προβλέπει αφορολόγητο ποσό.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger