Καταργείται η βίζα το 2014 για Ρώσους που επισκέπτονται την Ελλάδα

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Κολοκόλτσεφ, είχε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, ξεκινώντας τον κύκλο των επαφών του με αξιωματούχους της Ρωσίας στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αστυνομικής συνεργασίας και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος. Ο κ. Δένδιας μετέφερε, προς το Ρώσο υπουργό, το μήνυμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα προωθηθεί η απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου (Visa Waiver) για τους υπηκόους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έχουν στην κατοχή τους βιομετρικό διαβατήριο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Η Ρωσία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Το κλίμα της συνάντησης ήταν εγκάρδιο. Αυτό το οποίο συμφωνήθηκε είναι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για ένα νέο κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα συμπληρώσει τη συμφωνία του 2001 και θα εμβαθύνει τη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και από το κλίμα και από την εγκαρδιότητα, καθώς και από τη δυνατότητα επικοινωνίας που έχουμε με το ρωσικό υπουργείο των Εσωτερικών».

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger