Πρωτογενές πλεόνασμα 2,3 δισ. το δεκάμηνο

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Πλεόνασμα της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ εμφανίζουν στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012 τα ταμειακά στοιχεία για το πρωτογενές ισοζύγιο (χωρίς δαπάνες για τόκους) της Γενικής Κυβέρνησης σε μη ενοποιημένη βάση, έναντι ελλείμματος 4,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012 καταδεικνύουν ότι η λελογισμένη δημοσιονομική διαχείριση που ακολούθησε το Υπουργείο Οικονομικών κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους αποδίδει καρπούς» σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Το αποτέλεσμα του δεκαμήνου 2012 είναι βελτιωμένο κατά 887 εκατ. ευρώ σε σχέση με το εννεάμηνο 2012, όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν μόλις κατά 133 εκατ. ευρώ.

«Τα αποτελέσματα αυτά δεν δικαιολογούν θριαμβολογίες ούτε επιτρέπουν εφησυχασμό» σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας και προσθέτει: «Η εξέλιξη αυτή όμως καταδεικνύει ότι η προσήλωση στη δημοσιονομική προσπάθεια που έχει αναληφθεί, αρχίζει να ανατρέπει την εικόνα των παρατεταμένων και χρόνιων ελλειμμάτων, θέτοντας τις βάσεις για έναν αυτάρκη και υγιή δημόσιο τομέα».


Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger