Απoσύρεται η πρόταση για φόρο 45% πάνω από 26.000 ευρώ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Προς απόσυρση της πρότασης για φόρο 45% πάνω από 26.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, φαίνεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Σε έκτακτη σύσκεψη που είχαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης για το φορολογικό εξετάστηκε η επαναφορά προηγούμενης πρότασης, που προβλέπει φορολόγηση 45% σε εισοδήματα από 48.000 και άνω, αλλά και κλιμακωτή μείωση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ. 

Ολα τα τα εκκρεμή θέματα και τα αγκάθια του φορολογικού ανεμένεται να εξεταστούν και να συζητηθούν και στην προσεχή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων την Τετάρτη ενώ δεν αποκλεισθεί σε περίπτωση νέου «ναυαγίου» και νέα σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πάντως, το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο στις 11 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνοντας τουλάχιστον τις προαπαιτούμενες διατάξεις του Μνημονίου (φορολογική κλίμακα κλπ) ενώ άλλες διατάξεις θα κατατεθούν σε δεύτερη φάση ως νομοσχέδιο, τον Ιανουάριο του 2013.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την δική του πλευρά ζητάει «να δώσει στη δημοσιότητα σήμερα τις προτάσεις που κατέθεσε στην τρικομματική επιτροπή σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών».

«Την ώρα που η κοινωνία είναι σε απόγνωση και τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, τα σενάρια που διαρρέουν στον τύπο για νέες αδυσώπητες φορολογικές επιβαρύνσεις αποκαλύπτουν τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης που οδηγούν στη φτωχοποίηση των μικρών και μεσαίων νοικοκυριών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Τα γνωστά, πλέον, επικοινωνιακά τεχνάσματα των διαρροών, που εδώ και πέντε μήνες έχουν επιστρατεύσει, πρέπει να τελειώσουν», προσθέτει.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger