Παντοδύναμη η Κίνα – Αβέβαιη η Ευρώπη

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Έως το 2030 οι ΗΠΑ θα έχουν απολέσει τη σημερινή παντοδυναμία τους και η Κίνα θα εχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, εκτιμάται σε έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών των ΗΠΑ, την οποία κατήρτισαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και εμπειρογνώμονες από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, ως απόρροια της ενεργειακής τους ανεξαρτησίας.

Αβεβαιότητα καταγράφεται σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης. Καταγράφονται τρία σενάρια: Το πρώτο, με μικρές πιθανότητες, προβλέπει καταστροφή της Ευρωζώνης λόγω απόσυρσης χωρών και κατάρρευσης του νομίσματος. Το δεύτερο προβλέπει αργή πτώση, καθώς η Ευρωζωνη θα αποφύγει την κρίση αλλά δεν θα κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, και το τρίτο σενάριο αναγέννησή της με ενα ομοσπονδιακό άλμα.

Τέλος, προβλέπεται οικονομική άνοδος χωρών, όπως η Βραζιλία, η Ινδονησία, η Κολομβία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα και η Τουρκία, ο οποία όμως απειλείται με διαμελισμό από τη δημιουργία κουρδικού κράτους.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger