Επ' αόριστον η πανελλαδική αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Την επ' αόριστον πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε το περασμένο Σάββατο 1η Δεκεμβρίου η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Η απόφαση ελήφθη καθώς όλες οι συζητήσεις των εκπροσώπων του κλάδου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχουν αποβεί άκαρπες.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ ελήφθη σχεδόν ομόφωνα, καθώς υπήρξαν μόλις 12 αρνητικές ψήφοι στη σχετική ψηφοφορία, εκ των οποίων οι περισσότερες από συνδικαλιστές φαρμακοποιούς της παράταξης του ΚΚΕ.

Έτσι, οι περισσότεροι από 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν από σήμερα το πρωί να πληρώνουν από την τσέπη τους και εν τω συνόλω το κόστος των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία προμηθεύονται από τα φαρμακεία όλης της χώρας και, στη συνέχεια, να απευθύνονται στις οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να τους επιστραφεί το χρηματικό ποσό της ασφαλιστικής κάλυψης.

Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας διεκδικούν μεταξύ άλλων την αναστολή της νομοθετικής ρύθμισης για το επιπλέον αναδρομικό από την 1η Ιανουαρίου 2012 rebate (επιστροφή χρηματικού ποσού επί του μηνιαίου τζίρου των φαρμακείων προς τα ασφαλιστικά ταμεία) ύψους 5% για το σύνολο των πωληθέντων φαρμάκων, την καταβολή του υπολοίπου των χρεωστουμένων του ΕΟΠΥΥ για το 2011, την εμπρόθεσμη αποπληρωμή των οφειλών του Οργανισμού για τις εκτελεσμένες συνταγές του 2012, καθώς και την επαρκή και σταθερή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών εξέθεσαν την περασμένη εβδομάδα τα αιτήματα της πανελλαδικής τους κινητοποίησης στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger