Το πιθανότερο να συνεχιστούν οι καταλήψεις στους Δήμους μετά την χλιαρή αντιμετώπιση της διαθεσιμότητας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Συνέχιση των καταλήψεων δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων έως και σήμερα αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Divani Caravel» όπου διεξάγεται, αυτή την ώρα, το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Για την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, αποφασίσθηκε 24ωρη απεργία σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους ΟΤΑ στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες από την ΑΔΕΔΥ κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, το συνέδριο των δημάρχων «κατεβαίνει» χωρίς καμία πρόταση αιχμής όσον αφορά ενδεχόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, η πλειονότητα των δημάρχων συνηγόρησε υπέρ της άποψης να μην υπάρξουν παραιτήσεις δημάρχων και να μην κλείσουν δήμοι. Αποδεκτή έγινε πρόταση για ενδεχόμενη κινητοποίηση μπροστά στη Βουλή την ημέρα που θα συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την Τ.Α..

Ενωμένοι εμφανίσθηκαν οι δήμαρχοι στο θέμα της Εποπτείας. Όπως επανέλαβε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, με τον πρώτο δήμο που θα μπει σε διαδικασία Εποπτείας, η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με το επιχείρημα ότι το Παρατηρητήριο ΟΤΑ είναι αντισυνταγματικό.

Επίσης, η ΚΕΔΕ σκοπεύει να προσφύγει δικαστικά κατά των επιπλέον 200 αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στους δήμους με το νέο έτος χωρίς επιπλέον πόρους, κάνοντας χρήση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αναγνωρίσθηκε στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης το δικαίωμα να μην αποδεχθεί αρμοδιότητες για τις οποίες δεν είχαν μεταβιβασθεί πόροι.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger