ΚΕΔΕ: ΜΕΤΩΠΟ «ΑΝΤΑΡΤΩΝ» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Κόντρα στη γραμμή Ασκούνη, που ουσιαστικά πρότεινε μη κινητοποιήσεις και είπε όχι σε παραιτήσεις ή λουκέτα δήμων, πάνε οι «αντάρτες» δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. «συνυπογράφοντας» ένα κοινό δυναμικό αγωνιστικό πλαίσιο στους δήμους με το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και τη ΔΗΜΑΡ, που φτάνει μέχρι και τις παραιτήσεις των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων.

Συγκεκριμένα, βάσει πρότασης που έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, πρώην δήμαρχος Καισιαριανής Σπύρος Τζόκας, από το βήμα του σημερινού Έκτακτου Συνεδρίου, οι δύο επικεφαλής των δύο μεγαλυτέρων ΠΕΔ της χώρας, ο Νίκος Σαράντης, πρόεδρος ΠΕΔΑ (ΠΑΣΟΚ) καιΣίμος Δανιηλίδης, πρόεδρος ΠΕΔΚΜ (ΠΑΣΟΚ), όπως επίσης και οι πρόεδροι της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρίζος Κομήτσας (ΠΑΣΟΚ) και της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής (ΝΔ), αλλά και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ στο δ.σ. Της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης κατέληξαν σε μια πολιτική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρξουν δυναμικότατες κινητοποιήσεις στις τάξεις των δημάρχων. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόταση Τζόκα, οι δήμαρχοι θα προχωρήσουν:
  • Στις 12/12, σε αναστολή της λειτουργίας των δήμων, με πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και ενδεχόμενη διανυκτέρευσή τους εκεί.
  • Στις 19/12, πανελλαδικές συγκεντρώσεις για τις κοινωνικές δομές των δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», παιδικοί κτλ.)· στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας, στην υπόλοιπη χώρα, στις έδρες των κάθε ΠΕΔ.
  • Μέσα στο Δεκέμβριο, νέα συνάντηση δημάρχων (π.χ., σύγκληση δ.σ. ΚΕΔΕ) προκειμένου να αποφασίσει για νέες κινητοποιήσεις, ακόμη και μέσα στις γιορτές, εάν δεν έχουν δοθεί τα ΠΟΕ, η 12η δόση των ΚΑΠ και η ΣΑΤΑ.
  • Μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Γενάρη, συνέχιση του Έκτακτου Συνεδρίου και εκτίμηση της κατάστασης. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, τότε να προχωρήσουν σε επ' αόριστον λουκέτο στους δήμους και κοινή σύγκλιση των δημοτικών και των τοπικών συμβουλίων προκειμένου να «πέσουν» ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων κτλ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος Ασκούνης αντιδρά έντονα με το να παραμείνει και πάλι ανοιχτό το Έκτακτο Συνέδριο και να συγκληθεί εκ νέου το Γενάρη.

Πηγή:http://www.aftodioikisi.gr/
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger