Πρωτοφανής πορεία ατόμων με αναπηρία στη Μαδρίτη

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μία πρωτοφανής διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της Μαδρίτης με χιλιάδες άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να κατεβαίνουν στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για της περικοπές των επιδωμάτων τους.


Αρκετοί από τους διαδηλωτές, καθηλωμένοι στα αναπηρικά τους αμαξίδια, κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «SOS» και φώναζαν ότι «Οι ανάπηροι άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν».

Από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, η ισπανική κυβέρνηση εισήγαγε περικοπές δαπανών που ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ, γεγονός που μείωσε τα επιδόματα 4 εκατομμυρίων αναπήρων στην Ισπανία.

«Είναι μία ιστορική ημέρα. Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν έχουν κατέβει ποτέ στο δρόμο. Τώρα είμαστε έξω και δεν θα γυρίσουμε πίσω», είπε ο Λουίς Κάγιο, πρόεδρος της Επιτροπής Αντιπροσώπων Ατόμων με Αναπηρία.

«Οι περικοπές μας καταδικάζουν σε κοινωνική απομόνωση. Αυτό (η πορεία) δεν είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, αλλά είναι μία καλή αρχή», δήλωσε η 39χρονη Μόνικα που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο και ταξίδεψε από τη Γαλικία στη Μαδρίτη για να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

Η Ματίλντε Γκόμεζ, που είναι τυφλή, είπε με τη σειρά της ότι οι ανάπηροι άνθρωποι δεν θα πρέπει να βρίσκονται στην τελευταία σειρά για βοήθεια. «Είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε κάποιες περικοπές, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό», πρόσθεσε.

Ο ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, ανέφερε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ότι δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η επίτευξη του συνπεφωνημένου με την ΕΕ στόχου του ελλείμματος στο 6,3% είναι αρκετά δύσκολο, ακόμη και με όσες περικοπές έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger