ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: Επεισόδια στα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012


Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή, όπου μέλη του κόμματος φώναζαν «έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη», ενώ από την άλλη αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα «κατά του ρατσισμού και του φασισμού». Προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι, χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής εγκαινίασαν τα γραφεία τους στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, όπου στελέχη και φίλοι της φώναζαν «έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη».

Κατά τα εγκαίνια στην Κομοτηνή, σημειώθηκαν επεισόδια με αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να διαλύσει τους συγκεντρωμένους. Στην Ξάνθη, στα πλαίσια σχετικής κινητοποίησης, προκλήθηκαν ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της πόλης.

Στην ομιλία του στην Κομοτηνή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, κάλεσε «όσους νιώθουν Έλληνες να μείνουν, οι υπόλοιποι να φύγουν προς Ανατολάς», σημειώνοντας «εμείς πάντα κοιτάμε προς την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εξαπέλυσαν επίσης επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που ζητάει να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ, ενώ απειλές δέχθηκε και η Όλγα Τσιούλφα, δημοσιογράφος της εφημερίδας της Κομοτηνής «Χρόνος», την οποία ο βουλευτής Σερρών της ΧΑ, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, δεν άφηνε να φύγει αν δεν του έδειχνε τις φωτογραφίες που τράβηξε.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger