DARPA Θανατηφόρα όπλα λέιζερ θα μεταφέρουν τα μελλοντικά UAV

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012


Τα νέα μη επανδρωμένα στρατιωτικά drones θα μπορούν εκτός από βλήματα αέρος-εδάφους να μεταφέρουν όπλα λέιζερ υψηλής ενέργειας με τα οποία θα είναι σε θέση να κονιορτοποιούν κυριολεκτικά κάθε στόχο στο έδαφος.


«Ένα τέτοιο όπλο θα μπορεί να μας προσδώσει απεριόριστη αναχoρηγία» δήλωσε εργαζόμενος στο πρόγραμμα λέιζερ HELLADS (High Energy Liquid Laser Area Defense System) που αναπτύσσει η αμερικανική DARPA.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η DARPA, ο ερευνητικός οργανισμός προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχει δώσει συνολικά 60 εκατ. $ στην General Atomics για την ανάπτυξη ενός τέτοιου όπλου λέιζερ το οποίο θα έχει ισχύ 150 KW.

Με μια διαφορά: Τα σημερινά λέιζερ με ανάλογη ισχύ ικανά να καταστρέφουν ένα πύραυλο ή ένα αεροσκάφος είναι μεγάλα σε όγκο και έχουν επίσης μεγάλο βάρος κάτι που τα περιορίζει κατά πολύ τις πλατφόρμες μεταφοράς τους, είτε σε πολύ μεγάλα αεροσκάφη όπως το Boeing 747 είτε απλά αυτά είναι εγκατεστημένα στο έδαφος.

Το HELLADS όμως όπως ισχυρίζονται επιστήμονες της DARPA θα είναι κατά πολύ ελαφρύτερο και μικρότερο σε όγκο, στο τελικό στάδιο της ανάπτυξής του καθώς θα ζυγίζει μόλις 750 χλγρ. με αποτέλεσμα αυτό να μπορεί να τοποθετείται σε UAV.

Όπως οραματίζεται η DARPA το νέο αυτό όπλο λέιζερ σε συνδυασμό με μεγάλους σχηματισμούς από UAV όπως το Predator C Avenger θα μπορούν να εκδράμουν εναντίον στόχων και να διεισδύουν σε περιοχές όπου καλύπτονται από τις πιο εξελιγμένες αεράμυνες χάρης στην υψηλή ταχύτητά τους, στα όπλα λέιζερ και στην ικανότητα ελιγμών που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες τα όπλα λέιζερ τα οποία θα μεταφέρονται από UAV θα μειώσουν στο κατακόρυφο τις λεγόμενες παράπλευρες απώλειες καθώς η χρήση τους δεν προκαλεί εκρήξεις ή ωστικά κύματα αντίθετα καταστρέφει ότι ακριβώς στοχεύει.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger