Τα γιατροσόφια του χειμώνα ..

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αυτό το χειμώνα καταπολεμήστε ό,τι σας ενοχλεί και σας κάνει να αρρωσταίνετε με απλούς – παραδοσιακούς τρόπους!

Εξάλλου είναι γνωστό ότι το κρυολόγημα είναι μια ασθένεια που αν την αντιμετωπίσεις με κοτόσουπα και χαμομήλι θα κρατήσει επτά ολόκληρες μέρες, ενώ αν την πολεμήσεις με φάρμακα θα κρατήσει `μόνον´ έξι! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τις προόδους της επιστήμης σε σχέση με το κρυολόγημα.
Tι μπορούμε τελικά να κάνουμε για να τα βγάλουμε πέρα με το συνάχι, το βήχα και τον πυρετό, χωρίς να γεμίσουμε το στομάχι μας με φάρμακα άγνωστα, που τελικά ισοδυναμούν με ένα τσάι; Tο καλύτερο απ’ όλα είναι όταν κρυολογούμε (εξάλλου και τα σύγχρονα φάρμακα προς τα εκεί προσανατολίζονται) να βοηθούμε τον οργανισμό μας να κάνει τη δουλειά που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να παράγει αντιικές ουσίες - ουσίες που προσπαθούν να φτιάξουν όλα τα εργαστήρια των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά που μέχρι στιγμής αυτές συνεχίζουν να παράγονται αποκλειστικά από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Tι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση;

Για κάποιους ανθρώπους η καλύτερη και η ασφαλέστερη λύση είναι οι συνταγές των γιαγιάδων μας. Τα τελευταία χρόνια όλοι στρέφουν διακριτικά τις έρευνές τους προς την παραδοσιακή ιατρική.

ΓIA TO MΠOYKΩMA THΣ MYTHΣ
Αλατόνερο: Για να καταπολεμήσετε το συνάχι, μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι νερό και να το βράσετε στο μπρίκι για δύο έως τρία λεπτά. Μετά αφήστε το να χλιάνει και διαλύστε σε αυτό μισή κουταλιά αλάτι. Στη συνέχεια, ενσταλάζετε το αλατόνερο στα ρουθούνια σας χρησιμοποιώντας σταγονόμετρο ή μία σύριγγα του φαρμακείου για ενέσεις (αποστειρωμένη, της μίας χρήσης, από την οποία αφαιρείτε τη βελόνα).
Ρίχνετε περίπου 3-4 σταγόνες σε κάθε ρουθούνι.
Το αλατόνερο προκαλεί αντισηψία και έχει βλεννολυτικές ιδιότητες - διαλύει τη βλέννα και όχι μόνον ελευθερώνει τη μύτη από τη συμφόρηση, αλλά σας βοηθάει και να ξεφορτωθείτε τα μικρόβια.
Πολλά υγρά: Aν δεν σας αρέσουν οι χυμοί φρούτων -που είναι πάντως ό,τι καλύτερο-, τότε πίνετε τουλάχιστον πολύ νερό. Η μεγάλη ποσότητα υγρών θα αυξήσει τη διούρηση, ώστε να φύγουν με τα ούρα και πολλά μικρόβια, θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας και παράλληλα θα καθαρίσει το ανώτερο αναπνευστικό σας, επειδή θα βοηθήσει στη διάλυση των βλεννών. Tα πολλά υγρά βοηθούν και στο να πέσει και ο πυρετός. Δείτε το νερό σαν φάρμακο και φροντίστε όταν αρρωσταίνετε να πίνετε περίπου 7 έως 10 ποτήρια την ημέρα.
Εισπνοές πάνω από την κατσαρόλα : Aν θέλετε να κοιμάστε ήσυχοι τις μέρες που συναχώνεστε, προτού πλαγιάσετε βράστε σε μια κατσαρόλα με νερό λίγο ευκάλυπτο ή ρίξτε στο βραστό νερό μία κουταλιά Wicks. Όταν το νερό αρχίσει να "παίρνει βράση", βάλτε μία πετσέτα στο κεφάλι, σκύψτε πάνω από την κατσαρόλα σε λογική απόσταση (περίπου 30 εκατοστά) και αρχίστε να αναπνέετε.

ΠOTE NA AΦHΣETE TA ΓIATPOΣOΦIA KAI NA TPEΞETE ΣTO ΓIATPO
1.O πυρετός είναι υψηλός και δεν υποχωρεί.
2. O πυρετός υποχωρεί και την επομένη επανεμφανίζεται.
3.Αρχίζει να επιδεινώνεται ένα άλλο σύμπτωμα –π.χ., ο βήχας.
4. Έχετε πολύ έντονο πονοκέφαλο.
5.Νιώθετε λήθαργο.
6. Παρουσιάζονται εξανθήματα στο σώμα σας.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger