Τεράστια πτώση στις πωλήσεις του iPad - στροφή προς το iPad mini

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Σύμφωνα με πηγές τού Reuters, η Sharpμείωσε δραματικά την παραγωγήοθονών για το iPad ως αποτέλεσμα τηςκατακόρυφης πτώσης της ζήτησης του tablet των 9,7 ιντσών τής Apple, η οποία αναμένεται να φτάσει στο 40% για το τρέχον τρίμηνο.

Στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται οι οθόνες στην κεντρική Ιαπωνία η παραγωγή έχει μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα θέματα παραγωγής τής Sharp. Από τις δύο εταιρείες δεν σχολίασαν την είδηση.

Η αιτία για τη μεγάλη μείωση της ζήτησης του iPad είναι πως οι καταναλωτές προτιμούν τοiPad mini, το οποίο αναμένεται σύμφωνα με διάφορες μελέτες να αποσπάσει μεγάλο μερίδιο στις πωλήσεις των tablets, όπως και οι υπόλοιπες συσκευές με οθόνες 7-8 ιντσώνπου θα κατακτήσουν τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις της κατηγορίας.

Οι πωλήσεις του iPad υπολογίζεται πως θα βρεθούν κοντά στις 8 εκατομμύρια μονάδεςγια το τρέχον τρίμηνο, έναντι 13 εκ. μονάδων που πούλησε το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά από μία αντίστοιχη περί μείωσης τής παραγωγής τού iPhone 5 περίπου στο μισό για το πρώτο τρίμηνο του 2013, αφού η ζήτηση είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν.
Πηγή :Pcmag
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger