H λίστα με τους καταδικασθέντες για φοροδιαφυγή

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013


Είκοσι περιπτώσεις φυλάκισης νομικών προσώπων που έχουν παραβιάσει τις διατάξεις περί ΦΠΑ είχαμε το 2012. Το  NewsIt Κύπρου την κατέχει και σήμερα δημοσιοποιεί μέρος της.
Οι διευθυντές των νομικών αυτών προσώπων, δηλαδή των εταιρειών, να διευκρινίσουμε ότι έχουν ήδη καταδικαστεί και οι ποινές τρέχουν, ή τις έχουν ήδη εκτίσει. Οι ποινές φυλάκισης ξεκινούν από 15 ημέρες και φθάνουν τους 5 μήνες.

Οι πρώτοι καταδικασθέντες 
Πάνω από 2 μήνες φυλάκισης έχουν επιβληθεί στις εταιρείες Εργοληπτική Εταιρεία Γ.Α. Ποντίκης & Υιοι ΛΤΔ (3 μήνες), Γ.Ι.Α.Π Εσκαφές & Χωματουργικές εργασίες ΛΤ (3 μήνες), Λάμπρος Μένοικου & Υιός ΛΤΔ (4 μήνες),DOKOI Limited (4 μήνες), Π.ΧΡ. Χαραλάμπους Οικοδομική ΛΤΔ (3 μήνες), Κωνσταντίνος Α. Κυριάκου ΛΤΔ (4 μήνες), Chris Pariw Cosmetics Limited (3 μήνες), Ανδρέας & Χρυστάλλα Κυριάκου ΛΤΔ (5 μ ήνες), Somarakis Co LTD(3 μήνες). Από τις υπόλοιπες 11,οι 5 εταιρείες έχουν καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών, 3 εταιρείες σε 1 μήνα και οι υπόλοιπες σε ποινές φυλάκισης κάποιων ημερών.



Όπως επίσης είναι σε θέση να γνωρίζει το Νewsit, εντός του 2012, 11 φυσικά πρόσωπα έχουν επίσης καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης για οφειλόμενα στον Φόρο ποσά, ενώ άλλες τόσες είναι οι περιπτώσεις ποινών με αναστολή.
Να σημειώσουμε ότι χθες η υπηρεσία ΦΠΑ ανακοίνωσε ότι θα δώσει εντός ολίγων ημερών την κατάσταση με τα ονόματα των φυσικών προσώπων, οι διευθυντές των οποίων έχουν καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης, λόγω παραβίασης των διατάξεων της περί ΦΠΑ Νομοθεσίας, όπως για παράδειγμα η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης και/ή μη πληρωμή του οφειλόμενου ΦΠΑ. Το newsit αποκαλύπτει σήμερα μέρος της λίστας αυτής, η οποία ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με στοιχεία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί από την Κομισιόν, η φοροδιαφυγή στην Ευρώπη ξεπερνά το 1 τρις ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2012 την πολιτική ηγεσία του τόπου, είχε απασχολήσει το θέμα των αδήλωτων κεφαλαίων από Κυπρίους σε ελβετικές τράπεζες, που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια.
Να σημειωθεί ότι, η Κύπρος έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την Ελβετία και εισπράττει φόρους για καταθέσεις ύψους εκατόν εκατομμυρίων ευρώ που ανήκουν σε καταθέτες, οι οποίοι έχουν δηλώσει τη διεύθυνσή τους στην Κύπρο. Κανείς όμως δεν μπορεί να υπολογίσει το πραγματικό ύψος των καταθέσεων στην Ελβετία.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger