Μεγαλώνει γρήγορα η αγορά των phablets!

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οι πωλήσεις smartphones με οθόνες από 5 έως 7 ίντσες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 60 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι το τέλος του 2013. 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του iSuplli, ο όγκος αποστολών νέων phablets θα υπερδιπλασιαστεί (σε ποσοστό 136%), συγκριτικά με τα 25,6 εκατομμύρια συσκευών που διατέθηκαν το 2012. Και αυτό λόγω της πτώσης του κόστους, που φέρνει τόσο ο εντεινόμενος ανταγωνισμός σε αυτή τη νέα κατηγορία φορητών συσκευών, όσο και η αυξανόμενη παραγωγή LTPS (low-temperature polysilicon) οθονών.

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές επενδύουν όλο και περισσότερους πόρους έρευνας και ανάπτυξης στα phablets, το όνομα των οποίων προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων phone και tablet. Πρόκειται, δηλαδή, για smartphones με οθόνες διαγωνίου από πέντε έως επτά ίντσες, τα οποία αρχίζουν να θυμίζουν σε μέγεθος μικρά tablets, διατηρώντας όμως το προνόμιο της διαχείρισης φωνητικών κλήσεων.

Η αγορά που ουσιαστικά δημιουργήθηκε με το Galaxy Note της Samsung, τροφοδοτείται πλέον όλο και πιο γρήγορα με νέα μοντέλα, από τους περισσότερους κατασκευαστές, καθώς και η Apple εικάζεται ότι πειραματίζεται με την ανάπτυξη ενός μεγάλου iPhone, το οποίο έχει οθόνη 4,7 ινστών. 

Ακόμη, πάντως, και αν υφίσταται ως συσκευή στο στάδιο των δοκιμών, το «iPhone+» ή «iPhone Math» -όπως έχει αναφερθεί ίσως και λόγω λανθασμένης μετάφρασης από κινέζικο site που πρώτο διέσπειρε τις σχετικές φήμες, δεν αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2013.

Στο φετινό CES του Λας Βέγκας η Huawei παρουσίασε το Ascend Mate, το μεγαλύτερο phablet με οθόνη αφής 6,1 ιντσών, η ZTE έφερε στο φως το Grand S, το πιο λεπτό smartphone με οθόνη 5 ιντσών, η Sony Mobile έριξε στο νερό το ανθεκτικό Xperia Z, με την υψηλότερης ανάλυσης οθόνη στις 5 ίντσες. 

Νωρίτερα το 2012 η Samsung είχε παρουσιάσει το ανανεωμένο Galaxy Note II με οθόνη 5,5 ιντσών και πωλήσεις 5 εκατομμυρίων συσκευών τους πρώτους δυο μήνες κυκλοφορίας του. Από αυτή τη νέα και ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός η LG, έχοντας λανσάρει το 5ιντσο Optimus Vu.

Η περεταίρω πρόβλεψη του iSuplli θέλει την ετήσια αγορά των phablets να φτάνει παγκοσμίως στα 146 εκατομμύρια νέες συσκευές το 2016. Η Ασία προβλέπεται ότι θα παραμείνει στην κορυφή της ζήτησης, καθώς το 2012 απορρόφησε το 42% των πωλήσεων phablets.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger