Πότε φεύγουν 15.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013


- Τον Μάρτιο κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις400 οργανισμών
- Παιδεία, ΟΤΑ και ευρύτερος δημόσιος τομέας οι βασικές “δεξαμενές” της διαθεσιμότητας

- Τα χρονοδιαγράμματα στο τραπέζι της σύσκεψης μεταξύ Σαμαρά και Μανιτάκη
Τον Μάρτιο κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις 400 οργανισμών και την απομάκρυνση από το Δημόσιο σε πρώτη φάση 15.000 υπαλλήλων.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με το Έθνος τίθενται ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που περιλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τις ΔΕΚΟ, τις ανώνυμες εταιρείες του κράτους και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Μέχρι το τέλος του χρόνου από τους οργανισμούς του Δημοσίου και τις περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι.

Οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και τα μειωμένα έσοδα των δημοσίων ταμείων έχουν κινητοποιήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν πρόσφατα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να παρουσιάσουν το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από 25.000 απολύσεις.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός και επιταχύνεται, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση των δομών και τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων.

Σήμερα μάλιστα το θέμα αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger