Επιμένει για απολύσεις στο Δημόσιο το ΔΝΤ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Επιμένει στη σκληρή... συνταγή δημοσιονομικής προσαρμογής το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μέσα από την τριμηνιαία έκθεσή του συστήνει απολύσεις στο Δημόσιο, νέες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση όλων των κοινωνικών - προνοιακών επιδομάτων και αντικατάστασή τους από ένα το οποίο θα λαμβάνει το 20% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Παράλληλα εμφανίζεται έτοιμο να επαναφέρει το ζήτημα των πρόσθετων μειώσεων στις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα μέσω της κατάργησης 13ου και 14ου μισθού αν δεν βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Στην έκθεση γίνεται αναφορά στα πρόσθετα μέτρα της διετίας 2013-2014 τα οποία υπολογίζονται στο 7% του ΑΕΠ η 14 δισ. ευρώ περίπου.

Εξ αυτών τα 11,6 δισ. ευρώ (5,5% του ΑΕΠ) αφορούν στην εξοικονόμηση κρατικών δαπανών (μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, «μαχαίρι» σε συντάξεις επιδόματα κ.ά.) και τα 3,2 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) στην αύξηση των φορολογικών εσόδων (περιστολή της φοροδιαφυγής και βελτίωση της φορολογικής διοίκησης).
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger