F1 Τελικός Βραζιλίας - FP2: Και πάλι Hamilton, από κοντά Vettel - Alonso!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Στο Autodromo Jose Carlos Pace ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος και στο FP2 για το Grand Prix Βραζιλίας, γεγονός που δείχνει ότι η McLaren MP4-27 είναι ικανή να του χαρίσει έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό αγώνα και την Κυριακή στο Interlagos.

Στο Autodromo Jose Carlos Pace ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος και στο FP2 για το Grand Prix Βραζιλίας, γεγονός που δείχνει ότι η McLaren MP4-27 είναι ικανή να του χαρίσει έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό αγώνα και την Κυριακή στο Interlagos. Ο Βρετανός σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:14.026 και ήταν κατά 3 δέκατα ταχύτερος από τον Sebastian Vettel που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με τη Red Bull με το χρονόμετρο να σταματάει στην προκειμένη περίπτωση στο 1:14.300. Λιγότερο από 3 δέκατα πιο αργός ήταν ο Fernando Alonso με τη Ferrari που σημείωσε στο FP2 τον 5ο ταχύτερο χρόνο στο Interlagos και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:14.592. Να σημειώσουμε ότι οι ταχύτεροι χρόνοι στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών έγινε με τη μεσαία γόμα της Pirelli.

Ο Vettel φάνηκε να υστερεί σε τελική ταχύτητα σε σχέση με τον Hamilton, ενώ πίσω από τον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή βρέθηκε ο teammate του Mark Webber που σημείωσε τον 3ο ταχύτερο χρόνο με την άλλη RB8 (1:14.523). Ο Fernando Alonso πάντως, παρότι δεν βρέθηκε πολύ πίσω από τον Vettel, θα πρέπει να πούμε ότι δεν κατάφερε να κινηθεί αρκετά γρήγορα καθώς βρέθηκε πίσω από τον team-mate του Felipe Massa ο οποίος σημείωσε τον 4ο χρόνο (1:14.553). Σύμφωνα με τον αρχιμηχανικό του Βραζιλιάνου μάλιστα Rob Smedley, το μονοθέσιο του Massa ήταν το ταχύτερο στην πίστα με υψηλό φορτίο καυσίμου, γεγονός που σημαίνει πάρα πολλά για τον αγώνα της Κυριακής.

Μόλις άναψε το πράσινο φως για το FP2 οι οδηγοί βγήκαν αμέσως στην πίστα χωρίς να χάσουν λεπτό. Η θερμοκρασία για τη δεύτερη περίοδο είχε ανέβει στους 32 βαθμούς στην ατμόσφαιρα και στους 50 βαθμούς στην επιφάνεια της ασφάλτου. Το γεγονός αυτό βεβαίως δεν βοήθησε ιδιαιτέρως του πιλότους καθώς αρκετοί αντιμετώπισαν προβλήματα υπερθέρμανσης με τα ελαστικά τους. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιώρου είδαμε και τα πρώτα λευκά P Zero στα μονοθέσια των Vergne, Glock και Pic.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιώρου ο Alonso ανέβασε ρυθμό και κατέβασε την ταχύτερη επίδοση που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε ο Vettel κατά 76 χιλιοστά του δευτερολέπτου με αποτέλεσμα να περάσει στην πρώτη θέση. Στη συνέχεια τα μεσαία ελαστικά της Pirelli είχαν αρχίσει να τοποθετούνται σε περισσότερα μονοθέσια κι ο Romain Grosjean με τη Lotus έκανε τρανταχτή την εμφάνισή του σημειώνοντας τον κορυφαίο χρόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή στο FP2.

Λίγο μετά τα μισά της περιόδου οι γρήγοροι συνδυασμοί τοποθέτησαν τα μεσαία ελαστικά της Pirelli στα μονοθέσιά τους με αποτέλεσμα η κατάταξη να αλλάξει και πάλι. Αρχικά ο Massa ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο αλλά στη συνέχεια ο Hamilton ήταν ακόμα ταχύτερος. Στη συνέχεια ο Webber σημείωσε τον δικό του ταχύτερο γύρο αλλά κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Hamilton. Ο Alonso στις πρώτες του προσπάθειες με τα μεσαία δεν κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα του Massa, το ίδιο συνέβη και με τον Jenso Button με την άλλη McLaren ο οποίος υστερούσε του Hamilton. Τα τελευταία δευτερόλεπτα του δεύτερου ημιώρου ο Vettel σημείωσε τον δικό του ταχύτερο γύρο με τα μεσαία αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να πλησιάσει τον Hamilton στα 3 δέκατα σημειώνοντας την 2η θέση. Έτσι με την ολοκλήρωση των 2/3 της διαδικασίας ο Hamilton ήταν στην κορυφή δείχνοντας να έχει την ταχύτητα για κάτι καλό την Κυριακή.

Το τρίτο και τελευταίο μισάωρο της περιόδου δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην κορυφή καθώς οι οδηγοί επικεντρώθηκαν στην αξιολόγηση των ελαστικών της Pirelli συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα για την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής. Έτσι το βαρύ φορτίο καυσίμου σε συνδυασμό με τα φθαρμένα σετ ελαστικών δεν επέτρεψε την βελτίωση της ταχύτερης επίδοσης με αποτέλεσμα ο Lewis Hamilton να κάνει το 2 στα 2 την πρώτη ημέρα στη Βραζιλία. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Sebastian Vettel υστερώντας σχεδόν 3 δέκατα του δευτερόλεπτου από τον Βρετανό ενώ στην 3η βρέθηκε ο Mark Webber με την άλλη RB8. Ακολούθησαν οι Massa και Alonso με Ferrari, Michael Schumacher και Nico Rosberg με Mercedes (1:14.654 και 1:14.669 οι χρόνοι τους αντίστοιχα) στην 6η και 7η θέση, Jenson Button με McLaren (1:14.863), Romain Grosjean με Lotus στην 9η (1:14.994) και την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Paul Di Resta με Force India που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:15.129. Οι πρώτοι εννέα λοιπόν έσπασαν το φράγμα του 1:15 στο FP2.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δράση στον τελικό της Βραζιλίας συνεχίζεται αύριο 24/11/2012 στις 15:00 με το FP3, ενώ οι κατατακτήριες είναι στις 18:00 GR.




Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger